Siirry pääsisältöön

Lomalla

Pidän tänä kesänä lomaa enemmän kuin varmaan milloinkaan aiemmin. Menossa kolmas lomaviikko. Tuntuu, että viime viikosta lähtien olen päässyt oikeaan lomamoodiin. Loman alusta vie aina oman aikansa saada ajatuksensa siirrettyä loma-asetuksille. 

Vietin jo aiemmin kesäkuussa pari viikkoa lomaa vähän sellaisena treeninä tälle varsinaiselle lomalle. Olin viikon mökillä. Oli mukavaa saada sinne käymään myös ystävä. Mikään ei voita hyviä keskusteluja, syömistä ja saunomista pidemmän kaavan mukaan yli yön auringon nousuun saakka.

Mökillä oleminen oli nyt helppoa, kun minulla oli käytössä tyttären auto. Näin arkielämässä autottomana henkilönä sen erityisesti huomaa, miten helppoa kulkeminen on silloin, kun on oma auto. Kahden ajamattoman vuoden jälkeen toki ajamaan lähteminen jännitti melkoisesti, mutta onneksi kaikki sujui ihan hyvin. Tytär perehdytti auton käyttöön perusteellisesti sekä sääti tuolin ja peilit sekä myös puhelimeni synkkaan auton järjestelmän kanssa. Niin oli valmiina käytettäväksi yhteydenpito, sekä kartat ja soittolistat. Oli kyllä mukavaa päästä ajamaan pitkän tauon jälkeen. 

Mökillä käyntiin sisältyi myös ison päätöksen tekeminen, kun muutaman vuoden harkinnan jälkeen päätin laittaa mökkini myyntiin. Katsotaan nyt sitten miten siinä lopulta käy. Pidän mökistäni kovasti, mutta lopulta yhtälö pitää mökistä yksin huolta Helsingissä asuen on osoittautunut melko mahdottomaksi. Toisaalta välillä käy kyllä mielessäni ajatus, että ehkä mun ja mökin liitto on tähtiin kirjoitettu. Minä ja talovanhus. Ikuisesti yhdessä. Ehkä kohtalonani on löytää itseni sieltä eläkepäiviä viettämässä. 😆

Juhannuksen jälkeen  kävin ystäväni kanssa Jyväskylässä. Se on kaupunkina itselleni tuttu 80-luvun lopulta, jolloin opiskelin siellä. Toki kaupunki oli paljon noista ajoista muuttunut. Mukava paikka edelleen. Oli kyllä virkistävä retki loman alkuun.

Kun nyt ei pääse ulkomaille matkustamaan, päätin antautua ottamaan lomasta kaiken irti täällä kotosalla. Asun nyt kesän ajan Ullanlinnassa, joka on tähän kohtaan elämää ihan täydellinen. Tästä pääsee helposti moneen mukavaan paikkaan, kuten vaikka treenaamaan salille Bulevardin varrelle, istuskelemaan meren rantaan, tapaamaan lapsia ja ystäviä tai vaikkapa Esplanadille kahville. Tai sitten voi viettää ihan vaan kotihengailupäivän. 

Alkukesästä kävin suorittamassa golfin green card'in. Vielä on kuitenkin kentät valloittamatta sillä päätin nyt kuitenkin keskittyä vielä tämän kesän ajan treenaamaan cross fit'iä. Palasin salille kesäkuun alussa. Sali on ihan tässä lähellä, joten siellä käyminen on vaivatonta. Kun olen jälleen päässyt hyvään vauhtiin muutamien kuukausien tauon jälkeen, on aktiivinen treenaaminen mielekästä. Toki jälleen täytyy muistaa ottaa sopivan rauhallisesti. Ettei kävisi niin, että treenaa ihan täysillä ja sitten ei enää jaksakaan treenata. Ja kävelyreittejä tässä on kivasti, joten sellaisen voi aina valita fiiliksen mukaan. Pitkät kävelylenkit ovat sopivasti palauttavaa. Ja niitä tehdessä saa hyvin tutustuttua kaupungin eri osiin. 

Pidän Helsingistä suuresti. Nautin täällä monista asioista, kuten arkkitehtuurista, merestä sekä kaupungin vilinästä. Muistan, kun aikanaan tulin tänne lastani katsomaan, niin jotenkin tuntui heti siltä, että tämä on minun paikka. Kesällä 2016 vietin kesälomani neljä viikkoa tiiviisti kesämökillä enkä poistunut sieltä kuin muutaman kerran käymään kaupungissa päiväseltään, kun oli ihan pakko. Tuolloin oli aikaa funtsia asioita ja lopulta kypsyi ajatus muuttamisesta Helsinkiin.

Lomaa on onneksi vielä jäljellä ihan mukavasti ja on ihanaa pystyä siitä nauttimaan. 


Aurinkoiset lomaterveiset, MariKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihmisen läheisyyden kaipuu

Ympärilläni on paljon läheisiä, rakkaita ihmisiä. Heidän kanssaan saan jakaa elämän iloja ja suruja, arkea ja juhlaa. Se ei kuitenkaan sulje pois toisenlaista ihmisen, parin läheisyyden tarvetta. Toisen ihmisen kosketuksen tarvetta. Eron jälkeen olen paljon miettinyt uuden parisuhteen tarvetta. Haluanko sellaisen ja jos haluan, niin millaisen? Kun jää pois parisuhteesta yli 30 vuoden jälkeen, on ollut paljon opeteltavaa yksin olemisessa sekä omasta suhteesta uuden parisuhteen muodostamiseen.  Oman taustani vuoksi minun on vaikeaa ymmärtää, miten osa ihmisistä kykenee siihen, ettei heillä ole milloinkaan parisuhdetta. Tavallaan arvostan heitä siitä, että he pystyvät tähän heidän omana valintanaan. Toki aina se ei ole ihmisen oma valinta. Koen itseni sellaiseksi, joka kuitenkin lopulta kaipaa parisuhdetta. Toki olen omana itsenäni kokonainen, mutta jokin minussa kaipaa toista ihmistä lähelleni. Voi olla, että jossakin kohtaa elämääni ei tätä kaipuuta enää ole. En tiedä vielä. Vai

Uuden äärellä

Olen ollut gerontologisessa sosiaalityössä reilut viisi vuotta. Asiakkaat ovat ikääntyneitä helsinkiläisiä, joiden elämäntilanteissa on haasteellisuutta erinäisistä syistä johtuen. Pyrimme tukemaan heitä parhaamme mukaan siten, että heidän elämänsä olisi mahdollimman hyvää - mitä hyvä elämä heistä itse kullekin sitten tarkoittaakin. Tulin Helsingin kaupungille erityissosiaalityöntekijän virkaan joulukuussa 2016. Tuolloin minulla oli paljon uutta opeteltavaa. Ihmisten kanssa toimiminen oli toki tuttua, mutta minulla ei ollut tuttuja, olemassa olevia verkostoja ja myös viranomaisena toimiminen oli vielä aika uutta. Muistan vieläkin, miten opettelin tuntemaan uusia alueita kaikkine katuineen, menin mukaan uusiin verkostoihin ja opettelin erilaisten järjestelmien käyttöä. Syksyllä 2019 vaihdoin johtavan sosiaalityöntekijän virkaan. Olin jälleen monen uuden asian äärellä. Vaihdoin uudelle maantieteelliselle alueelle sekä tutustuin uuteen tiimiin ja yhteiseen työskentelyyn siinä itselleni uu

Kokemuksia Pori Jazz -festivaaleilta

Pori Jazz -festivaali järjestettiin tänä vuonna jo 55. kertaa nyt heinäkuun 8. - 16. päivänä. Kahtena edellisenä vuonna tapahtuma on jouduttu perumaan koronapandemian takia.  Syystä tai toisesta minun ei ole koskaan aiemmin tullut  lähdettyä kokeilemaan tätä tapahtumaa. Nyt kuitenkin innostuin osallistumaan ja hyvä niin. Enemmän tietoa tapahtumasta löydät  tapahtuman kotisivuilta . Ennakkovalmisteluja Katsoin sääennustetta muutama viikko ennen tapahtumaa ja sää näytti lupaavalta. Mitä lähemmäksi tapahtuma tuli, sitä huonommalta alkoivat ennusteet sään suhteen näyttää. Lopulta oli todettava, että ehkä mekko ei sitten kuitenkaan ole paras asuvalinta. Lähtöä edeltävä päivä menikin sitten tehtäessä ennakkovalmisteluja, kun piti lähteä hankkimaan vesisateen kestäviä kamppeita. Kävin ostamassa keltaiset kumpparit ja sadeviitan. Päädyin hankkimaan myös vedenkestävän pussukan, johon voin laittaa kuivuutta edellyttävät jutut, kuten puhelimen latausjohdot ja vara-akut. Hankkiessa edellisellä ker