Siirry pääsisältöön

Lomalla

Pidän tänä kesänä lomaa enemmän kuin varmaan milloinkaan aiemmin. Menossa kolmas lomaviikko. Tuntuu, että viime viikosta lähtien olen päässyt oikeaan lomamoodiin. Loman alusta vie aina oman aikansa saada ajatuksensa siirrettyä loma-asetuksille. 

Vietin jo aiemmin kesäkuussa pari viikkoa lomaa vähän sellaisena treeninä tälle varsinaiselle lomalle. Olin viikon mökillä. Oli mukavaa saada sinne käymään myös ystävä. Mikään ei voita hyviä keskusteluja, syömistä ja saunomista pidemmän kaavan mukaan yli yön auringon nousuun saakka.

Mökillä oleminen oli nyt helppoa, kun minulla oli käytössä tyttären auto. Näin arkielämässä autottomana henkilönä sen erityisesti huomaa, miten helppoa kulkeminen on silloin, kun on oma auto. Kahden ajamattoman vuoden jälkeen toki ajamaan lähteminen jännitti melkoisesti, mutta onneksi kaikki sujui ihan hyvin. Tytär perehdytti auton käyttöön perusteellisesti sekä sääti tuolin ja peilit sekä myös puhelimeni synkkaan auton järjestelmän kanssa. Niin oli valmiina käytettäväksi yhteydenpito, sekä kartat ja soittolistat. Oli kyllä mukavaa päästä ajamaan pitkän tauon jälkeen. 

Mökillä käyntiin sisältyi myös ison päätöksen tekeminen, kun muutaman vuoden harkinnan jälkeen päätin laittaa mökkini myyntiin. Katsotaan nyt sitten miten siinä lopulta käy. Pidän mökistäni kovasti, mutta lopulta yhtälö pitää mökistä yksin huolta Helsingissä asuen on osoittautunut melko mahdottomaksi. Toisaalta välillä käy kyllä mielessäni ajatus, että ehkä mun ja mökin liitto on tähtiin kirjoitettu. Minä ja talovanhus. Ikuisesti yhdessä. Ehkä kohtalonani on löytää itseni sieltä eläkepäiviä viettämässä. 😆

Juhannuksen jälkeen  kävin ystäväni kanssa Jyväskylässä. Se on kaupunkina itselleni tuttu 80-luvun lopulta, jolloin opiskelin siellä. Toki kaupunki oli paljon noista ajoista muuttunut. Mukava paikka edelleen. Oli kyllä virkistävä retki loman alkuun.

Kun nyt ei pääse ulkomaille matkustamaan, päätin antautua ottamaan lomasta kaiken irti täällä kotosalla. Asun nyt kesän ajan Ullanlinnassa, joka on tähän kohtaan elämää ihan täydellinen. Tästä pääsee helposti moneen mukavaan paikkaan, kuten vaikka treenaamaan salille Bulevardin varrelle, istuskelemaan meren rantaan, tapaamaan lapsia ja ystäviä tai vaikkapa Esplanadille kahville. Tai sitten voi viettää ihan vaan kotihengailupäivän. 

Alkukesästä kävin suorittamassa golfin green card'in. Vielä on kuitenkin kentät valloittamatta sillä päätin nyt kuitenkin keskittyä vielä tämän kesän ajan treenaamaan cross fit'iä. Palasin salille kesäkuun alussa. Sali on ihan tässä lähellä, joten siellä käyminen on vaivatonta. Kun olen jälleen päässyt hyvään vauhtiin muutamien kuukausien tauon jälkeen, on aktiivinen treenaaminen mielekästä. Toki jälleen täytyy muistaa ottaa sopivan rauhallisesti. Ettei kävisi niin, että treenaa ihan täysillä ja sitten ei enää jaksakaan treenata. Ja kävelyreittejä tässä on kivasti, joten sellaisen voi aina valita fiiliksen mukaan. Pitkät kävelylenkit ovat sopivasti palauttavaa. Ja niitä tehdessä saa hyvin tutustuttua kaupungin eri osiin. 

Pidän Helsingistä suuresti. Nautin täällä monista asioista, kuten arkkitehtuurista, merestä sekä kaupungin vilinästä. Muistan, kun aikanaan tulin tänne lastani katsomaan, niin jotenkin tuntui heti siltä, että tämä on minun paikka. Kesällä 2016 vietin kesälomani neljä viikkoa tiiviisti kesämökillä enkä poistunut sieltä kuin muutaman kerran käymään kaupungissa päiväseltään, kun oli ihan pakko. Tuolloin oli aikaa funtsia asioita ja lopulta kypsyi ajatus muuttamisesta Helsinkiin.

Lomaa on onneksi vielä jäljellä ihan mukavasti ja on ihanaa pystyä siitä nauttimaan. 


Aurinkoiset lomaterveiset, MariKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemuksia Pori Jazz -festivaaleilta

Pori Jazz -festivaali järjestettiin tänä vuonna jo 55. kertaa nyt heinäkuun 8. - 16. päivänä. Kahtena edellisenä vuonna tapahtuma on jouduttu perumaan koronapandemian takia.  Syystä tai toisesta minun ei ole koskaan aiemmin tullut  lähdettyä kokeilemaan tätä tapahtumaa. Nyt kuitenkin innostuin osallistumaan ja hyvä niin. Enemmän tietoa tapahtumasta löydät  tapahtuman kotisivuilta . Ennakkovalmisteluja Katsoin sääennustetta muutama viikko ennen tapahtumaa ja sää näytti lupaavalta. Mitä lähemmäksi tapahtuma tuli, sitä huonommalta alkoivat ennusteet sään suhteen näyttää. Lopulta oli todettava, että ehkä mekko ei sitten kuitenkaan ole paras asuvalinta. Lähtöä edeltävä päivä menikin sitten tehtäessä ennakkovalmisteluja, kun piti lähteä hankkimaan vesisateen kestäviä kamppeita. Kävin ostamassa keltaiset kumpparit ja sadeviitan. Päädyin hankkimaan myös vedenkestävän pussukan, johon voin laittaa kuivuutta edellyttävät jutut, kuten puhelimen latausjohdot ja vara-akut. Hankkiessa edellisellä ker

Ensimmäinen kuukausi paketissa - jännittävää menoa Skotlannissa

Ensimmäinen kuukausi saarella on ollut jännittävää aikaa. Tuntuu, että ajatukset ja tunteet ovat hypänneet vauhdikkaasti kulkevan vuoristoradan vaunuun ja painattaneet menemään kaihtamatta antautumista yllättäviinkin nousuihin ja laskuihin.  Itselleni tämä on ensimmäinen kerta, kun asun ulkomailla. Ja ehkä juuri se tekee tästä omalta osaltaan itselle spesiaalin. Ja kun vielä on täällä yksin, niin on koko paketti itsellä hallussa pidettävänä. Edelleenkin huomaan välillä ihmetteleväni sitä, että olen lopulta päässyt tätä pitkäaikaista haavettani todeksi elämään.  Vauhdissa on siis pysytty. Onnistuneesti. Täytyy myöntää, että jo kuukauden aikana on elämyksiä kertynyt paljon. Parin viime viikon aikana olen ymmärtänyt olevani melkoisen kokemuksen äärellä. Pääsen aitopaikalta kokemaan, millaista on olla uudessa paikassa ja kulttuurissa siihen täysin ulkopuolelta saapuneena erilaisia asioita hämmästellen ja ihmetellen.  Huomaan, että itselleni oli ensiksi tärkeää rakentaa ihan perusjuttuja, k

Kohti seikkailuja

Jaahas, nyt ollaan uuden äärellä. Olen nimittäin päätynyt tulemaan, että yhdessä paikassa vietettävät solo-lomat ovat nyt ainakin toistaiseksi tauolla. Viime kesänä Roomaan suuntautuneen reissun jälkeen alkoi vahvasti tuntua siltä, että kaipaan lomamatkaltani jotain ihan uutta. Kun tätä aikani funtsin, tuli mieleeni aiemmat suunnitelmani patikointireissusta .  Edellisellä kerralla mietin lähtöä Pohjois-Irlantiin, jossa on upeat maisemat. Myös nyt se pyöri mielessä Walesiin ja Skotlantiin suuntautuvien reissujen lisäksi. Lopulta kuitenkin päädyin sattuman kautta suunnittelemaan matkaa Englantiin Järviseudulle. En tiennyt siitä oikeastaan mitään, mutta näyttää siltä, että paikka on oikein sopiva ja kaunis.  Osa matkustamisen ihanuutta on juuri tämä perehtyminen uuteen ja matkan suunnittelu. Aloitat tutustumisen pienestä raapaisusta ja vähitellen alkaa piirtymään laajempi käsitys. Löysin sieltä The Cumbria Way 'n. Niinpä suuntaan Manchesterin kautta Ulverstoniin, josta reitti alkaa. S