Siirry pääsisältöön

Salilla jälleen


Jäin cross fit -salilta tauolle helmikuun alussa. Sen jälkeen kävin perussalilla treenaten omia polkujani. Tähän ratkaisuun johti oikeastaan se, että cross fit -sali oli kaukana töistäni ja kotoani, joten lopulta talven synkkyydessä alkoivat käynnit olla ylivoimaisia. 

Nyt päätin jälleen hankkiutua takaisin vanhalle salille. Asun siinä lähellä ja muutoinkin valoisa aika ja loma helpottavat treenaamiseen paneutumista. Täytyy myöntää, että tämä on ollut kyllä aivan oikea valinta. En ole niitä ihmisiä, jotka treenaavat samalla sykkeellä yksikseen. Tai no, kyllä mä treenaamassa olen käynyt, mutta cross fit -treenaaminen on mielestäni monipuolisempaa kuin salitreeni yksistään. Lisäksi on ollut jälleen ilo huomata, miten salilla on upeita valmentajia ja kanssatreenaajia. Hyvällä ilmapiirillä ja toisten aidolla kannustamisella on mielestäni tosi suuri vaikutus myös omaan treenaamiseeni. Nautin nyt tästä kyllä ihan täysillä. 

Aiemmin jännitin salilla aika paljon tasotestejä. Sinänsä ihan turhaa stressiä, mutta niin mä kuitenkin tein. Jännitin sitä, että pääsenkö parempaan suoritukseen kuin edellisellä kerralla. Ihan sivuhuomautuksena varmaan hyvä todeta, että tässä kohtaa elämää toki jo tason säilyttäminenkin on usein ihan hyvä juttu. 

Nyt siis sukelsin tietämättäni suoraan testiviikoille. Ensin mietin, että en osallistu niihin, vaan teen niiden aikaan perustreenin. Sitten kuitenkin pääsin salilla hyvään fiilikseen ja funtsin asiaa uusiksi ja päätinkin osallistua. Tällä kertaa kuitenkin ilman turhia paineita. Siellä mä nyt sitten olen pari päivää tehnyt testejä, ja fiilis on hyvä.

On tuntunut ihanalta ottaa sopivan rennolla otteella. Mä luulen, että treenitauko teki itse asiassa itselleni ihan hyvää. Toki sillä oli vaikutuksia siihen, että kuntoni on vähän heikentynyt ja kilojakin on muutamia hiipinyt takaisin. Mutta eipä tuo haittaa. Suunta on eteenpäin. On ihanaa, kun on jälleen päässyt aktiivisen liikkumisen sykkeeseen ja voi tuntea treenin kehossa. On ollut opettavaista osata ottaa sopivan rennosti. Myös ohjelma muistuttaa mukavasti, että niinpä niin - menestykseen sisältyy ylä- JA alamäkiä. Nyt on jälleen uusi lähtötaso, johon voin halutessani peilata seuraavia tuloksia. 

Kun nyt olen lomaviikolla, niin otan tästä ilon irti.

Eilen oli ihanaa mennä salin jälkeen nautiskelemaan auringonpaisteesta ja merestä Eiran kallioille. Se on yksi mun suosikkipaikoista täällä Helsingissä. Ja nyt kun asun kesän Ulliksessa, on sinne helppoa mennä. Meri niin on mun juttu. 

Olen jo parin vuoden ajan suunnitellut osallistumista golfin green card -kurssille. Jotenkin on aina tullut siihen jotain muuta tekemistä ja se on jäänyt toteutumatta. Nyt kuitenkin päätin viedä ajatukseni finaaliin. Ensi maanantaina ja tiistaina suuntaan Paloheinään tutustumaan tähän itselleni melko tuntemattomaan lajiin. Sen tiedän kyllä, että laji ei ole helppo. Ja se on hyvä, sillä helpot jutut eivät olekaan minua varten.

Maanantaista alkaa myös parin viikon työjakso, jonka jälkeen jälleen lomaa. 

Mukavin kesäterveisin Mari


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihmisen läheisyyden kaipuu

Ympärilläni on paljon läheisiä, rakkaita ihmisiä. Heidän kanssaan saan jakaa elämän iloja ja suruja, arkea ja juhlaa. Se ei kuitenkaan sulje pois toisenlaista ihmisen, parin läheisyyden tarvetta. Toisen ihmisen kosketuksen tarvetta. Eron jälkeen olen paljon miettinyt uuden parisuhteen tarvetta. Haluanko sellaisen ja jos haluan, niin millaisen? Kun jää pois parisuhteesta yli 30 vuoden jälkeen, on ollut paljon opeteltavaa yksin olemisessa sekä omasta suhteesta uuden parisuhteen muodostamiseen.  Oman taustani vuoksi minun on vaikeaa ymmärtää, miten osa ihmisistä kykenee siihen, ettei heillä ole milloinkaan parisuhdetta. Tavallaan arvostan heitä siitä, että he pystyvät tähän heidän omana valintanaan. Toki aina se ei ole ihmisen oma valinta. Koen itseni sellaiseksi, joka kuitenkin lopulta kaipaa parisuhdetta. Toki olen omana itsenäni kokonainen, mutta jokin minussa kaipaa toista ihmistä lähelleni. Voi olla, että jossakin kohtaa elämääni ei tätä kaipuuta enää ole. En tiedä vielä. Vai

Uuden äärellä

Olen ollut gerontologisessa sosiaalityössä reilut viisi vuotta. Asiakkaat ovat ikääntyneitä helsinkiläisiä, joiden elämäntilanteissa on haasteellisuutta erinäisistä syistä johtuen. Pyrimme tukemaan heitä parhaamme mukaan siten, että heidän elämänsä olisi mahdollimman hyvää - mitä hyvä elämä heistä itse kullekin sitten tarkoittaakin. Tulin Helsingin kaupungille erityissosiaalityöntekijän virkaan joulukuussa 2016. Tuolloin minulla oli paljon uutta opeteltavaa. Ihmisten kanssa toimiminen oli toki tuttua, mutta minulla ei ollut tuttuja, olemassa olevia verkostoja ja myös viranomaisena toimiminen oli vielä aika uutta. Muistan vieläkin, miten opettelin tuntemaan uusia alueita kaikkine katuineen, menin mukaan uusiin verkostoihin ja opettelin erilaisten järjestelmien käyttöä. Syksyllä 2019 vaihdoin johtavan sosiaalityöntekijän virkaan. Olin jälleen monen uuden asian äärellä. Vaihdoin uudelle maantieteelliselle alueelle sekä tutustuin uuteen tiimiin ja yhteiseen työskentelyyn siinä itselleni uu

Kokemuksia Pori Jazz -festivaaleilta

Pori Jazz -festivaali järjestettiin tänä vuonna jo 55. kertaa nyt heinäkuun 8. - 16. päivänä. Kahtena edellisenä vuonna tapahtuma on jouduttu perumaan koronapandemian takia.  Syystä tai toisesta minun ei ole koskaan aiemmin tullut  lähdettyä kokeilemaan tätä tapahtumaa. Nyt kuitenkin innostuin osallistumaan ja hyvä niin. Enemmän tietoa tapahtumasta löydät  tapahtuman kotisivuilta . Ennakkovalmisteluja Katsoin sääennustetta muutama viikko ennen tapahtumaa ja sää näytti lupaavalta. Mitä lähemmäksi tapahtuma tuli, sitä huonommalta alkoivat ennusteet sään suhteen näyttää. Lopulta oli todettava, että ehkä mekko ei sitten kuitenkaan ole paras asuvalinta. Lähtöä edeltävä päivä menikin sitten tehtäessä ennakkovalmisteluja, kun piti lähteä hankkimaan vesisateen kestäviä kamppeita. Kävin ostamassa keltaiset kumpparit ja sadeviitan. Päädyin hankkimaan myös vedenkestävän pussukan, johon voin laittaa kuivuutta edellyttävät jutut, kuten puhelimen latausjohdot ja vara-akut. Hankkiessa edellisellä ker