Lopulta oivalluksilla oman maun mukaiseksi

Ihanaa tehdä oivalluksia. Toisinaan voi viedä hyvänkin aikaa ennen kuin oivaltaa, että jotakin voi muuttaa ja tehdä toisin.

Vasta tänä kesänä on lopulta syntynyt tunneside mökkiimme. Joo, olen viihtynyt täällä aiemminkin. Kuitenkin vasta tänä vuonna olen alkanut rakentaa mökistä todella meidän mökkiä. Yhdessä ollaankin miehen kanssa suunniteltu ja toteutettu remppaa täällä mökillä. Nyt tuntuu, että päivittäin tulee oivalluksia mökin remonttiin. Toisinaan eivät toimenpiteet ole suuria, toisinaan taas niiden toteutus vaatii useamman päivän työsarkan. Nyt on menossa neljäs viikko mökillä ja edelleen oivalluksia riittää tehtäväksi.

Uusi työpiste
Vaikka mökki ei olekaan mikään sukumökki, vaan täysin ulkopuolisilta ostettu, niin jollakin tapaa olen kuitenkin halunnut säilyttää vanhaa. Ja ehkä olen jotenkin mieltänyt, että vanhalla mökillä kuuluukin olla vanhanoloista. Viime vuonna hankin kyllä jo ensimmäiset uudenlaiset valaisimet raikastuttamaan mökin ilmettä. Kuitenkin vasta tänä kesänä olen lopulta uskaltautunut surutta laittamaan pois sellaista, mikä ei millään tavoin tunnu omalta eikä miellytä silmää. Olen säilyttänyt ainoastaan niitä juttuja, joista on oikeasti iloa ja jotka sopivat omaan "luukkiin". Ja täytyy myöntää, että tämä on kyllä todella huojentavaa ja ihanaa. Vähitellen mökki näyttää yhä enemmän meidänlaiselta ja meidän omalta. Toki tehtävää vielä riittää, mutta nyt tämä on jo oikeasti meidän oma paikka.

Keittiöfiiliksiä


Mökin remontoimisessa on se kiva puoli, että se ei ole pakko ja sitä voi tehdä ihan oman halunsa mukaan. Jos tänään ei huvita, niin tekee sitten huomenna tai joku toinen päivä. Tosin emme ole miehen kanssa malttaneet juurikaan viettää päiviä, jolloin emme remonttinälkäämme tyydyttäisi. Remontin tekemisessä on niin ihanaa se, että saa oikeasti käsillään jotakin konkreettista aikaiseksi ja nämä tulokset näkee heti. Aamulla herätessä on kiva huomata, vaikka edellisenä päivänä maalatut seinät ja niiden tuoma raikkaus.

Ja tietysti täällä mökillä riittää luonnonkauneutta, joka on jo valmiiksi makumme mukaista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Musta