Luomua lähiruokana

Eka lomaviikko on käynnistynyt mökkeilyn merkeissä. Olen vasta oivaltanut, miten maalla olo tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia hankkia lähimaastosta ruokaa. Ja vieläpä ihan luomua.

Olenkin tänään tutustunut maastoon ihan uusin silmin. Jo pihapiirissä löytyy monia mahdollisuuksia. Keräsin talteen punaisia viinimarjoja ja mustien viinimarjojen lehtiä. Lisäksi uskaltauduin nokkospuskaan keräämään nokkosen lehtiä. Netistä tutkien sain selville, että esimerkiksi viinimarjojen lehdistä voi tehdä vaikka teetä. Ja nokkosia voi laittaa vaikka lättyihin.

Kuivatan lehdet ja hienonnan ne sitten. Punaisia viinimarjoja laitoin pakkaseen. Osan söin tuoreena. Tosin ihan niin luomu en vielä ole, että olisin syönyt ne suoraan puskista. Vähän laitoin sokeria niihin, niin oikein hyviä olivat.


Siinä satoa kerätessä osuin mesimestaan, jossa oli kantaporukka koolla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jees... yksi projekti valmis

Elämä on hyvää ja kaunista

Pientilallisen elämää kesällä 2017