Keväässä 2016 kuntoon projekti etenee

Tein alkuvuodesta päätöksen laittaa elämäni kuntoon sisäisesti ja ulkoisesti kevään 2016 aikana. Projekti on edennyt lupaavasti. Olen löytänyt jälleen liikkumisen imun ja ilon. Tämä taas on kulkenut käsi kädessä terveellisemmän ruokavalion kanssa. Oloni on nykyisin virkeämpi ja jaksan tehdä monia ihania juttuja. Näistä tulee hyvä kokonaisvaltainen hyvä olo ja elämä maistuu. Kerranhan tässä vaan eletään, joten miksei ottaisi siitä kaikkea iloa irti.

Jotta muutos on mahdollinen, täytyy itsellä olla käsitys nykytilasta ja tavoitteista. Tätä kautta löytyy sopivat yksilölliset keinot. Täytyy myöntää, että muutoksen tekeminen vaatii itseltä sanojen lisäksi tekoja ja siirtymistä myös mukavuusalueelta ulos. Toisaalta voi olla itseensä tyytyväinen pystyessään muutokseen. Tietysti tärkeää on ollut myös läheisten tarjoama tuki. Projektini jatkuu vielä kesäkuun ajan ja sitten varmaankin toivotussa tilanteessa. Pitkäjänteisyys ei ole aina vahvimpia puoliani, mutta tässä muutoksessa ei oikeastaan ole vaihtoehtoja. Joten riittävä kärsivällisyys on hyväksi.


Aloitin viime syksynä valokuvauksen perusopinnot. Se on kyllä ollut yksi parhaista jutuistani pitkään aikaan. Valokuva on loistava keino ilmaista itseään sekä tuoda esille monia juttua, kuten yhteiskunnallisia asioita. Harjoittelua valokuvaus kyllä vaatii. Vaikka perheessämme onkin ollut järkkäri jo vuodesta 2009, niin vasta viime kesänä ja erityisesti viime syksystä olen alkanut käyttää sitä muutenkin kuin täysiautomaattiasennolla. Ja kaikki valon ja varjon rytmit ja niiden saaminen esiin on ollut välillä aika epätoivoistakin. Onneksi toisinaan tulee myös onnistumisia, jotka vahvistavat uskoa hitaaseen, mutta varmaan etenemiseen näissäkin taidoissa.

Nyt on työn alla työhuoneen uudistaminen. Työ on vielä kesken, mutta lähtenyt hyvään suuntaan. Olen jo jonkin aikaa haaveillut tietynlaisesta työhuoneesta. Asia on kuitenkin ollut haudutusvaiheessa, mutta nyt onneksi sain viimein tehtyä asialle jotakin. Kaikki siis aikanaan.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Musta