Vanhalla tulitikkutehtaalla
Kävimme kaverin kanssa vanhalla Tulitikkutehtaalla, joka sijaitsee Tampereella. Tehdas perustettiin vuonna 1926 ja siinä se toimi vuoteen 1970 -luvulle asti. Tämän jälkeen siinä toimi Autotalo Pekka Mäkinen. Nyt rakennus on tyhjillään.


Rakennus on aivan käsittämättömän hieno. Oli ihan uskomaton kokemus käydä siellä ja kokea historian havinaa. Myös rakennuksen seiniin tehdyt graffitit olivat vaikuttavia.

Yhdestä huoneesta löytyi vanhoja asiakirjoja jopa vuodelta 1969. Olipa siellä jonkun vanha työtakkikin papereiden alla. Talletin filmille muutamia Autotalo Pekka Mäkisen firmasta jäänteitä papereita.


Kiipesin ylimpään kolmanteen kerrokseen. Täytyy myöntää, että siellä sydän kyllä pomppaili. Rappuset menivät nimittäin lasittoman ikkunan kohdalta. Katsoessani siitä ulos, oli näköpiirissä melkoinen pudotus sieltä ylimmästä kerroksesta. Jännitystä aiheutti myös se, että katsoessani kattoa sisältäpäin oli katto suurelta osin hajonnut ja putoamassa. Olen kuitenkin tyytyväinen, että tulin menneeksi sinne.


Ensimmäinen ja toinen kerros olivat varsinaisia toimintaan keskittyneitä kerroksia. Toisessa kerroksessa oli ollut sosiaalitilat päätellen jäljellä olevista lavuaarien telineistä ja wc-kopeista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Musta