Granaattiomena vol. 2 ja pääsiäisruokaa


Eilinen kokemukseni granaattiomenan käytöstä smoothien osana ei ollut oikein onnistunut. Sain ystävältäni vinkin kokeilla granaattiomenan siemeniä kokonaisena luonnonjugurtin kanssa. Siementen irrottaminen kävisi kuulemma helposti puukauhalla koputellen. Siispä uusi yritys.

En tiedä oliko vikaa kauhassa vai koputtelijassa, mutta siemenet eivät todellakaan irronneet ehdotetulla tavalla. Koska olin nyt halkaissut granaattiomenan pystysuunnassa neljään osaan, sain kuitenkin helposti käännettyä palaset siten, että sisäpuoli kääntyi niissä ulospäin. Sitten sain käsin irrotettua siemenet. Operaation jälkeen työpiste oli sen näköinen kuin siinä olisi jotain teurastettu. Roiskeita oli työtason lisäksi seinässä ja kaapinovissa. Aika reilusti yhdestä granaattiomenasta tulee noita siemeniä. Puolikkaasta tuli jo yltäkylläisesti yhteen annokseen. Sitten vaan särpimään. Kyllä, siemenet ovat maukkaita. Niissä on kuitenkin tässäkin muodossa syötynä se ongelma, että ei niitä siemeniä voi kunnolla pureskella. Ei tämä granaattiomena kyllä taida olla minun juttuni.

Pääsiäisenä päätin panostaa ruokapuoleen. Tein broilerirullia, joissa oli mausterouheen lisäksi tuoretta salviaa ja parmankinkkua. Kastikkeeseen tuli myös sitruunaa. Lihan kaveriksi laitoin salaattia, fetaa sekä risottoa, johon tuli myös juustoa ja kermaa. Jälkkäriksi sitten vielä appelsiinijuustokakkua ja Mingon-munat. Kaiken kruunasi se, että ruokapöydän ääressä oli koko perhe. 

 
 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Musta