Siirry pääsisältöön

Ihanat uintitreenit

Uinnissa on tullut pidettyä reilun kahden viikon tauko. Vähän jännitti, miten meikäläisen käy.

Ensimmäiset 10 minuuttia oli aika tahmeaa, ja mietin jo, että tässäkö tämä uiminen nyt sitten oli. Kuitenkin tämän jälkeen lähti uinti mukavasti rullaamaan. Lopulta en enää edes pitänyt paljon taukoa altaan päässä, vaan pulahdin uudelleen matkaan. Hyvä ettei vesi roiskunut altaan reunalla kuin uintikilpailuissa konsanaan. Menin koko aamutreenin pullikset apua. Voisi ajatella, että noinkohan treeni sitten kantaa, mutta uskon, että pullisten avulla sain keskityttyä ylävartaloon - käsivetoihin ja hengitykseen. Kerran menin altaan päästä päähän räpylät käsissä, mutta se oli kyllä jotain ihan kamalaa pullisten odottaessa altaan reunalla. Palasinkin pikaisesti pullisten kanssa kauhomaan ja heitin räpylät koriin. Kuitenkin - niillä varmasti saisi hyvin voimatreeniä käsiin. Täytyy kuitenkin konsultoida kaveria, että voiko räpylöiden kanssa käyttää samanaikaisesti pulliksia.

Sykemittarini mittaa mainiosti matkaa ulkona, mutta hallissa matkanmittaajalla ei ole mitään toimintaa. Niinpä otin kaverista oppia, ja painoin aina uuden kierroksen (50 m) alkaessa kierrosnappia. Nyt sitten illalla tsekkasin, ja hyvin näytti silläkin tavoin toimivan. Tämä on hyvä juttu, sillä olen aivan onneton muistamaan montako kierrosta olen mennyt. Jotenkin vaan se laskeminen menee sekaisin ja kierrosten todellisesta lukumäärästä ei ole tietoa. Sykemittarin merkkaamien kierrosten lukumäärästä laskin, että menin 49 minuutin aikana 1450 metriä, mikä on omaksi saavutuksekseni mainio tulos - pullisten avustuksesta huolimatta. Nyt oli oikeastaan koko syksynä ensimmäinen kerta, kun oikeasti nautin menosta.

Eilen meillä oli spinningtesti, jossa mennään ensiksi 5 minuuttia aikalailla täysillä ja sitten 20 minuuttia noin 20 prosenttia pienemmällä wattimäärällä eli vähemmälle puhinalla. Laitoin vielä sykemittarin laulamaan testin ajaksi, ja kotiin tultuani vielä iltasella tsekkasin miten testi meni sykkeiden osalta. Tuloksena voin todeta, että watit nousi, keskisyke laski ja maksimisyke nousi vähän. Olin niiiiiiiiin tyytyväinen, että iltasella siinä useampaan kertaan katselin tuloksia yhä uudelleen. En ole kellon kanssa halukas treenaamaan, mutta kyllä testeistä on hyötyä ja toisinaan myös iloa. Niissä näkee numeroina mahdollisen kehittymisen. Ja tänään oli kyllä tosi hyvä, että mittasin kierrosten määrän ja sain niille vielä ajankin. Tällä tavoin pääsen käsitykseen missä kohtaa kunnossani milloinkin menen.

Reeni-intoa vuodelle 2015 kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Istun Kalliossa pienessä yksiössäni kirjoituslipaston äärellä  kellon huidellessa jo puolta yötä. Mietin, miten elämä voikin olla hyvää. Olen ollut onnekas, sillä minulla on elämässäni paljon hyvää. Minulla on lapset ja lapsenlapsi sekä ihania ystäviä. Saan tehdä työtä, jonka koen omakseni, antoisaksi sekä tärkeäksi. Olen terve. Elämästäni löytyy monia nautintoa tuottavia juttuja. 

Kulunut vuosi on ollut monia käänteitä sisältävä. Olen tullut isoäidiksi, eronnut pitkään kestäneestä parisuhteesta sekä hankkinut ensimmäisen oman asuntoni. Asun nyt Kalliossa, johon en asuinpaikkana voisi olla tyytyväisempi. Tänne halusin ja tänne päädyin. Kotini on pieni ja täällä on kaikki mitä tarvitsen.

Olen valintojeni myötä ottanut hypyn tuntemattomaan voimatta olla varma lopputuloksesta. Matkalla olen saanut kannustusta ja tukea läheisiltäni sekä myös vierailta ihmisiltä. Vaikka olosuhteet ovatkin muuttuneet, minulle tärkeät ihmiset ovat edelleen aidosti elämässäni mukana. Siitä heille suuri kiitos.

M…

Harmaakiven pientilalla kaikki hyvin

Elämä Harmaakiven pientilalla sujuu lokoisasti. Eron jälkeen tämä on ensimmäinen kesäni, kun vietän täällä aikaa yksinäni. Kuitenkin - vaikka olen yksin, en ole yksinäinen. On oma taitonsa kyetä olemaan itsensä kanssa kaikessa rauhassa. Toki toivotan lämpimästi tervetulleeksi lapseni ja ystäväni tänne. Ja pidänhän minä tietty päivittäin yhteyttä muihin ihmisiin Suomessa ja ulkomailla hyödyntäen puhelinta ja nettiä.

Nautin olemisestani. Teen asioita, joista nautin. Tai sitten olen tekemättä mitään, jos se tuntuu sopivammalta.  Tänä kesänä olen viettänyt aikaa veden äärellä, elokuvia katsoen sekä musiikki kuunnellen enemmän kuin vuosikymmeniin.

En muistanutkaan, miten ihanaa on olla tuntikausia laiturilla kylpien auringon lämmössä sekä kelluskellen vedessä ja kuunnellen virtaavan veden ääntä. Myös monen tunnin saunomissessiot ovat lähteneet ihan uuteen nousukurssiin.

Kesämökki on siitä kiva paikka, että täällä ei ole pakko tehdä mitään. Voi mennä fiiliksen mukaan päivä kerrallaan. Jos h…

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Juokseminen on ollut minulla tauolla liian pitkään. Malagan reissulla kävin muutaman kerran kokeilemassa hölkkää. Oli ihanaa jälleen huomata, että se vaan niin on mun juttu. Aamulenkillä voi kulkea omassa rauhassaan ihaillen auringonnousua. 


Palattuani Suomeen sovin ystäväni kanssa, että heinäkuussa teemme yhdessä kuuden kilometrin lenkin. Nyt on siis vähän reilun kuukauden verran aikaa treenata juoksua. Kokemuksesta tiedän, että aloitus voi olla raskasta. Viikon parin kuluttua homma alkaa jälleen toimia. Tänään eka lenkki. Ja joo, ei ihan kevyttä, mutta niin ihanaa. Täällä Helsingissä on hyviä reittejä, jotka ovat myös visuaalisesti viehättäviä. 

Ihanaa lauantaita 😁

t. Mari