Siirry pääsisältöön

Uuden alku - olkoon elämä kaunis

Päivät häviävät mustaan aukkoon... tulet töihin ja huomaat kahdeksan tunnin hävinneen johonkin? Illat hukkuvat pimenevään iltaan. Perjantai tulee vastaan aina yhtä nopeasti ja yllättäen? Kuukaudet vaihtuvat kuin itsestään? Vaikka tunnet tekeväni aina vaan enemmän koet ettet saa kuitenkaan riittävästi aikaiseksi?

Kuulostaako tutulta? Tässä lienee klassiset merkit siitä, että olisi hyvä tehdä jotain ihan päinvastaista kuin tiivistää tahtia. Kun oma toiminta lopulta tuntuu nikertyvän hiiren takin ompelemiseksi, on varmaan viimeistään silloin syytä pysähtyä hetkeksi tarkastelemaan tilannetta. Jos tilanne kuulosti tutulta, istahda siis ja vedä rauhassa happea sisään ja ulos - sisään ja ulos. Anna katseen löytää kauniita asioita ja nauti lempeän tai ravistelevan tuulen kosketuksesta ihollasi. Nauti hiljaisuudesta tai laita lempimusiikkiasi pauhaamaan.

Asettele sitten mielessäsi elämäsi tärkeimmät asiat astiaan ja täytä vasta sen jälkeen astiaa ehkä kuitenkin elämän kokonaisuuden kannalta jonninjoutavilla asioilla. Huomaatko tarvetta tehdä muutosta - pientä tai suurta? Tai haluatko tehdä muutosta? Jos vastasit kyllä, etsi yksin tai yhdessä jonkun kanssa muutoksen paikkoja ja ole rohkea. Tee muutos. Maailma ei sittenkään ole yksin sinun hallussasi eikä harteillasi. Vaikka hellität otettasi hieman, ehkä maailma sittenkin pyörii.

Ota siis aikasi ja tilasi ja ole rohkea - heittäydy muutokseen, villin vapauden tilaan - uuden alkuun. Tämä voi tuoda mukanaan uusia vielä parempia käänteitä elämääsi. Olkoon elämä kaunis.

Kauneudesta ... mitä se on?
Näin tänään täällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Istun Kalliossa pienessä yksiössäni kirjoituslipaston äärellä  kellon huidellessa jo puolta yötä. Mietin, miten elämä voikin olla hyvää. Olen ollut onnekas, sillä minulla on elämässäni paljon hyvää. Minulla on lapset ja lapsenlapsi sekä ihania ystäviä. Saan tehdä työtä, jonka koen omakseni, antoisaksi sekä tärkeäksi. Olen terve. Elämästäni löytyy monia nautintoa tuottavia juttuja. 

Kulunut vuosi on ollut monia käänteitä sisältävä. Olen tullut isoäidiksi, eronnut pitkään kestäneestä parisuhteesta sekä hankkinut ensimmäisen oman asuntoni. Asun nyt Kalliossa, johon en asuinpaikkana voisi olla tyytyväisempi. Tänne halusin ja tänne päädyin. Kotini on pieni ja täällä on kaikki mitä tarvitsen.

Olen valintojeni myötä ottanut hypyn tuntemattomaan voimatta olla varma lopputuloksesta. Matkalla olen saanut kannustusta ja tukea läheisiltäni sekä myös vierailta ihmisiltä. Vaikka olosuhteet ovatkin muuttuneet, minulle tärkeät ihmiset ovat edelleen aidosti elämässäni mukana. Siitä heille suuri kiitos.

M…

Harmaakiven pientilalla kaikki hyvin

Elämä Harmaakiven pientilalla sujuu lokoisasti. Eron jälkeen tämä on ensimmäinen kesäni, kun vietän täällä aikaa yksinäni. Kuitenkin - vaikka olen yksin, en ole yksinäinen. On oma taitonsa kyetä olemaan itsensä kanssa kaikessa rauhassa. Toki toivotan lämpimästi tervetulleeksi lapseni ja ystäväni tänne. Ja pidänhän minä tietty päivittäin yhteyttä muihin ihmisiin Suomessa ja ulkomailla hyödyntäen puhelinta ja nettiä.

Nautin olemisestani. Teen asioita, joista nautin. Tai sitten olen tekemättä mitään, jos se tuntuu sopivammalta.  Tänä kesänä olen viettänyt aikaa veden äärellä, elokuvia katsoen sekä musiikki kuunnellen enemmän kuin vuosikymmeniin.

En muistanutkaan, miten ihanaa on olla tuntikausia laiturilla kylpien auringon lämmössä sekä kelluskellen vedessä ja kuunnellen virtaavan veden ääntä. Myös monen tunnin saunomissessiot ovat lähteneet ihan uuteen nousukurssiin.

Kesämökki on siitä kiva paikka, että täällä ei ole pakko tehdä mitään. Voi mennä fiiliksen mukaan päivä kerrallaan. Jos h…

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Juokseminen on ollut minulla tauolla liian pitkään. Malagan reissulla kävin muutaman kerran kokeilemassa hölkkää. Oli ihanaa jälleen huomata, että se vaan niin on mun juttu. Aamulenkillä voi kulkea omassa rauhassaan ihaillen auringonnousua. 


Palattuani Suomeen sovin ystäväni kanssa, että heinäkuussa teemme yhdessä kuuden kilometrin lenkin. Nyt on siis vähän reilun kuukauden verran aikaa treenata juoksua. Kokemuksesta tiedän, että aloitus voi olla raskasta. Viikon parin kuluttua homma alkaa jälleen toimia. Tänään eka lenkki. Ja joo, ei ihan kevyttä, mutta niin ihanaa. Täällä Helsingissä on hyviä reittejä, jotka ovat myös visuaalisesti viehättäviä. 

Ihanaa lauantaita 😁

t. Mari