Pihistelyhaippailua

Käytin kesälomalla yhden aamun perheen talousbudjetin laadinnassa. Kaikenlainen suunnittelu on ihanaa, ja tämäkään ei tuottanut pettymystä. Olen toki joskus aiemminkin näitä laatinut, mutta jostakin syystä ne ovat jonnekin ensihuuman jälkeen unohtuneet. Kaivoin netistä Marttojen taloussuunnitelmapohjan, johon on helppoa lisäillä omia juttuja. Ajatuksenani oli ottaa kuukauden kokeilujakson tähän pihistelyhaippailuun. Ajatuksenani ei silti ole aloittaa dyykkausta uutena juttuna, vaikka siitä varmaan saisikin uusia kokemuksia.

Ajatuksenani oli myös pitää päiväkirjaa, johon voisin kirjoittaa kokemuksiani siitä, miten välttää ostamista ostohimon iskiessä. Ja sitten, jos kirjaisin vielä mitä olen meinannut ostaa, niin näkisin paljonko olen pihistelyllä säästänyt. Olen kylläkin jo alkanut opetella tällaista heräteostamisen välttelyä. Aiemmin tarttui aika helposti kaikkea mukaan, mutta nyt on ollut helpottavaa huomata, miten olen voinut välttää ostamista tällaisissa tilanteissa. Se on aika siisti tunne, kun huomaa tässä onnistuneensa. Nyt kuitenkin oli tavoitteenani toimia vielä päämäärätietoisemmin, ja kirjata paperille kaikki menot ja tulot. On oikeastaan aika mielenkiintoista nähdä mihin kaikki tulot menevät.

Budjetin laadinnasta on nyt mennyt parisen viikkoa ja olen pääsääntöisesti kirjannut menot ja tulot. Havaittavissa on merkkejä siitä, että "omat eväät mukaan töihin" -periaate on rapautumassa viikon toteutuksen jälkeen. Nähtäväksi jää, miten budjetti muulta osin pitää kutinsa sitten, kun kuukausi on kulunut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Musta