Siirry pääsisältöön

Joskus vaan on hyvä antaa ihan täysillä v....taa

Elämässä on ylä- ja alamäkeä...valoisaa ja varjoisaa puolta... joo - tiedetään. Esimerkiksi tilanteet, jolloin asiat eivät yrityksestä huolimatta onnistu, tai joissa esimerkiksi kokee itseään loukatun, voivat todellakin v.....taa. Toisinaan voikin olla ihan paikallaan jäädä tähän fiilikseen rypemään ja oikein sukeltaa näihin syövereihin kuulemaan niiden sanomaa. Tukalaksi tilanteen tekee pidemmän päälle se, jos ei ymmärrä tai ei omaa välineitä päästä näiden fiilisten syövereistä takaisin happipitoiseen vapauteen. V...tuksen ollessa pahimmillaan ei todellakaan välttämättä jaksaisi kuulla tai lukea hyvää tarkoittavia sanontoja, kuten "kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen aukeaa" tai "vaikeuksien kautta voittoon". Silloin voi tehdä mieli sanoa Alankoa siteeraten, että "tunne positiivinen ajattelu hanuriisi". Muutama aihetta kuvaava laulu ehkä aukaisee v...tuksen fiiliksen syvyyttä: Ismo Alanko Säätiön Vituttaa ja Tommy Taberman Kiitti Vitusti . V......sessa pyörimisessä voikin olla jokin oma viehätyksensä tiettyyn pisteeseen asti. Ja positiivisesti siihen asennoituen voidaan tämänkin prosessin tuovan esille elämässä tärkeitä asioita. Niin... "v....uksenkin tunne kertoo sinulle jostakin" ... joopajoo, niin varmaan ....

Omalla kohdallani on yleensä aika tavanomainen kaava se, että rypemistä kestää jonkin aikaa. Tämän jälkeen "elämä voittaa ja kapuaminen happeen tapahtuu vääjäämättä" muun muassa positiivisuuden, asioiden prosessoinnin, ystävien, musiikin, liikunnan, kirjoittamisen, keskustelun ja rohkeuden avulla.

Omista kokemuksistaan tulevaa "viisautta" on  ehkä aika vaarallista jakaa toisille. Olen kuitenkin joskus v.....usfiiliksissä olleille ystävilleni jakanut omia kokemuksiani ja sanonut, että "tulessa voi maata jonkin aikaa, mutta ei siihen kannata jäädä makaamaan". Mietin vähän, mitähän he näistä ajatuksista tuumivat, mutta myöhemmin olen kuullut, että myös he ovat kokeneet asian näin edetessään prosessissa ja kokeneet kokemukseni tuoneen heille uskoa tulevaan ja vahvuutta edetä kohti vapautta. Niinpä niin... ja sitten hapekkaassa tilassa voi taas huomata, että kyllä se niin vaan on "se mikä ei tapa, vahvistaa". Ja niin... jos huomaa v....uksen liittyvän toistuvasti joihinkin tilanteisiin, niin ehkä sitä kannattaa sitten kuitenkin miettiä vähän syvemmin ja tehdä asioille tarvittaessa jotakin rakentavaa. Voi vaatia hyvinkin paljon rohkeutta, jotta tulesta pääsee irti. Usein muutoksiinkin voi olla hyvä uskaltautua, kun kuitenkin kerran vaan täällä eletään.

Rohkeuden toivotukset siis kaikille niitä tarvitseville. Elämä voittaa.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Istun Kalliossa pienessä yksiössäni kirjoituslipaston äärellä  kellon huidellessa jo puolta yötä. Mietin, miten elämä voikin olla hyvää. Olen ollut onnekas, sillä minulla on elämässäni paljon hyvää. Minulla on lapset ja lapsenlapsi sekä ihania ystäviä. Saan tehdä työtä, jonka koen omakseni, antoisaksi sekä tärkeäksi. Olen terve. Elämästäni löytyy monia nautintoa tuottavia juttuja. 

Kulunut vuosi on ollut monia käänteitä sisältävä. Olen tullut isoäidiksi, eronnut pitkään kestäneestä parisuhteesta sekä hankkinut ensimmäisen oman asuntoni. Asun nyt Kalliossa, johon en asuinpaikkana voisi olla tyytyväisempi. Tänne halusin ja tänne päädyin. Kotini on pieni ja täällä on kaikki mitä tarvitsen.

Olen valintojeni myötä ottanut hypyn tuntemattomaan voimatta olla varma lopputuloksesta. Matkalla olen saanut kannustusta ja tukea läheisiltäni sekä myös vierailta ihmisiltä. Vaikka olosuhteet ovatkin muuttuneet, minulle tärkeät ihmiset ovat edelleen aidosti elämässäni mukana. Siitä heille suuri kiitos.

M…

Harmaakiven pientilalla kaikki hyvin

Elämä Harmaakiven pientilalla sujuu lokoisasti. Eron jälkeen tämä on ensimmäinen kesäni, kun vietän täällä aikaa yksinäni. Kuitenkin - vaikka olen yksin, en ole yksinäinen. On oma taitonsa kyetä olemaan itsensä kanssa kaikessa rauhassa. Toki toivotan lämpimästi tervetulleeksi lapseni ja ystäväni tänne. Ja pidänhän minä tietty päivittäin yhteyttä muihin ihmisiin Suomessa ja ulkomailla hyödyntäen puhelinta ja nettiä.

Nautin olemisestani. Teen asioita, joista nautin. Tai sitten olen tekemättä mitään, jos se tuntuu sopivammalta.  Tänä kesänä olen viettänyt aikaa veden äärellä, elokuvia katsoen sekä musiikki kuunnellen enemmän kuin vuosikymmeniin.

En muistanutkaan, miten ihanaa on olla tuntikausia laiturilla kylpien auringon lämmössä sekä kelluskellen vedessä ja kuunnellen virtaavan veden ääntä. Myös monen tunnin saunomissessiot ovat lähteneet ihan uuteen nousukurssiin.

Kesämökki on siitä kiva paikka, että täällä ei ole pakko tehdä mitään. Voi mennä fiiliksen mukaan päivä kerrallaan. Jos h…

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Juokseminen on ollut minulla tauolla liian pitkään. Malagan reissulla kävin muutaman kerran kokeilemassa hölkkää. Oli ihanaa jälleen huomata, että se vaan niin on mun juttu. Aamulenkillä voi kulkea omassa rauhassaan ihaillen auringonnousua. 


Palattuani Suomeen sovin ystäväni kanssa, että heinäkuussa teemme yhdessä kuuden kilometrin lenkin. Nyt on siis vähän reilun kuukauden verran aikaa treenata juoksua. Kokemuksesta tiedän, että aloitus voi olla raskasta. Viikon parin kuluttua homma alkaa jälleen toimia. Tänään eka lenkki. Ja joo, ei ihan kevyttä, mutta niin ihanaa. Täällä Helsingissä on hyviä reittejä, jotka ovat myös visuaalisesti viehättäviä. 

Ihanaa lauantaita 😁

t. Mari