Joskus vaan on hyvä antaa ihan täysillä v....taa

Elämässä on ylä- ja alamäkeä...valoisaa ja varjoisaa puolta... joo - tiedetään. Esimerkiksi tilanteet, jolloin asiat eivät yrityksestä huolimatta onnistu, tai joissa esimerkiksi kokee itseään loukatun, voivat todellakin v.....taa. Toisinaan voikin olla ihan paikallaan jäädä tähän fiilikseen rypemään ja oikein sukeltaa näihin syövereihin kuulemaan niiden sanomaa. Tukalaksi tilanteen tekee pidemmän päälle se, jos ei ymmärrä tai ei omaa välineitä päästä näiden fiilisten syövereistä takaisin happipitoiseen vapauteen. V...tuksen ollessa pahimmillaan ei todellakaan välttämättä jaksaisi kuulla tai lukea hyvää tarkoittavia sanontoja, kuten "kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen aukeaa" tai "vaikeuksien kautta voittoon". Silloin voi tehdä mieli sanoa Alankoa siteeraten, että "tunne positiivinen ajattelu hanuriisi". Muutama aihetta kuvaava laulu ehkä aukaisee v...tuksen fiiliksen syvyyttä: Ismo Alanko Säätiön Vituttaa ja Tommy Taberman Kiitti Vitusti . V......sessa pyörimisessä voikin olla jokin oma viehätyksensä tiettyyn pisteeseen asti. Ja positiivisesti siihen asennoituen voidaan tämänkin prosessin tuovan esille elämässä tärkeitä asioita. Niin... "v....uksenkin tunne kertoo sinulle jostakin" ... joopajoo, niin varmaan ....

Omalla kohdallani on yleensä aika tavanomainen kaava se, että rypemistä kestää jonkin aikaa. Tämän jälkeen "elämä voittaa ja kapuaminen happeen tapahtuu vääjäämättä" muun muassa positiivisuuden, asioiden prosessoinnin, ystävien, musiikin, liikunnan, kirjoittamisen, keskustelun ja rohkeuden avulla.

Omista kokemuksistaan tulevaa "viisautta" on  ehkä aika vaarallista jakaa toisille. Olen kuitenkin joskus v.....usfiiliksissä olleille ystävilleni jakanut omia kokemuksiani ja sanonut, että "tulessa voi maata jonkin aikaa, mutta ei siihen kannata jäädä makaamaan". Mietin vähän, mitähän he näistä ajatuksista tuumivat, mutta myöhemmin olen kuullut, että myös he ovat kokeneet asian näin edetessään prosessissa ja kokeneet kokemukseni tuoneen heille uskoa tulevaan ja vahvuutta edetä kohti vapautta. Niinpä niin... ja sitten hapekkaassa tilassa voi taas huomata, että kyllä se niin vaan on "se mikä ei tapa, vahvistaa". Ja niin... jos huomaa v....uksen liittyvän toistuvasti joihinkin tilanteisiin, niin ehkä sitä kannattaa sitten kuitenkin miettiä vähän syvemmin ja tehdä asioille tarvittaessa jotakin rakentavaa. Voi vaatia hyvinkin paljon rohkeutta, jotta tulesta pääsee irti. Usein muutoksiinkin voi olla hyvä uskaltautua, kun kuitenkin kerran vaan täällä eletään.

Rohkeuden toivotukset siis kaikille niitä tarvitseville. Elämä voittaa.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Harmaakiven pientilalla kaikki hyvin

Kuuden kilsan treeni alkakoon