Siirry pääsisältöön

Reenaamisen maussa

On aina yhtä yllättävää, miten liikunnan ottaminen osaksi päivärutiineja käy niin huomaamatta. Syntyy flow, joka kantaa eteenpäin. Päivä ilman liikunta-annosta tuntuu puutteelliselta. Tehdystä liikuntasuorituksesta tulee hyvä olo kroppaan ja mielelle. Kun tähän vielä ainakin yrittää yhdistää suhteellisen oikeanlaisen ruokavalion, alkaa yhtälö olla aika hyvä. Uskoisin, että nämä kaksi ovat asioita, jotka tukevat toistensa onnistumista. Asian mukavuutta lisää vielä se, että on joku jonka kanssa jakaa näitä mukavia asioita.

Ikävää on se, jos tulee esteitä kuten sairautta tai muuta ei-toivottavaa, ja tällöin täytyy liikunnasta luopua. Ainakin omalla kohdallani muutokset suuntaan sun toiseenkin käyvät suhteellisen nopeasti. Joitakin päiviä vailla liikuntaa, ja kynnys aloittaa uudelleen tulee päivä päivältä korkeammaksi. Myös ruokavalion osalta on samaa ilmiötä havaittavissa. Suklaata ja keksejä yhtenä päivänä, ja johan niitä helposti tekee mieli seuraavanakin päivänä. Eli omalla kohdallani toimii edelleen parhaiten säännöllinen, ainakin joka toinen päivä nautittava liikunta-annos ja namiton tarjoilu.

Vuoden alusta pidin tavoitteena tehdä viisi liikuntasuoritusta / viikko. Ajattelin, että jollakin setillä pitää taas päästä liikkeelle. Jossakin kohtaa kevättä muutin tavoitetta siten, että viisi tuntia / viikko. Muutamia viikkoja sitten muutin tavoitteeksi 6 tuntia / viikko. Tällä viikolla liikuntaa on kertynyt vähän yli kahdeksan tuntia. Toisaalta tuntuu, että liikkuisin paljonkin, toisaalta paljon aikaa jää vielä liikunnan ja muiden perusarkeen kuuluvien tehtävien jälkeenkin vapaaksi eli tulee tunne, etten sittenkään liiku niin kovin paljon. En kuitenkaan ymmärrä, miten jotkut voivat liikkua viikossa 20 tuntia, vaikka eivät ole varsinaisia urheilijoita. Toki löytyy varmasti henkilöitä, jotka liikkuvat vieläkin enemmän. En usko, että oma kroppani kestäisi millään tuollaistakaan määrää. Siinä tulee kuitenkin noin kolme tuntia päivässä liikuntaa. Perusarjen lisäksi ei siinä sitten muuta ehtisikään tehdä kuin nukkua jonkin aikaa ennen seuraavaa harjoitusta. No, tapansa kullakin. Toistaiseksi oma yhtälöni on jees, ja on ihanaa tuntea jälleen tämä fiilis.

Nyt on haasteena saada jälleen lenkkejä alle ajatuksena mennä pidempi juoksu vielä syksyllä. Täytyy kyllä myöntää, että aloittaminen on tässäkin asiassa aika raskasta pidemmän tauon jälkeen. Tänään oli mukavaa mennä reipas kävelylenkki Eeliksen kanssa. Toisin kuin Figin kanssa, Eeliksen kanssa meno on reipasta ja eteenpäin.
 
Eelis lenkillä keväällä 2014.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Istun Kalliossa pienessä yksiössäni kirjoituslipaston äärellä  kellon huidellessa jo puolta yötä. Mietin, miten elämä voikin olla hyvää. Olen ollut onnekas, sillä minulla on elämässäni paljon hyvää. Minulla on lapset ja lapsenlapsi sekä ihania ystäviä. Saan tehdä työtä, jonka koen omakseni, antoisaksi sekä tärkeäksi. Olen terve. Elämästäni löytyy monia nautintoa tuottavia juttuja. 

Kulunut vuosi on ollut monia käänteitä sisältävä. Olen tullut isoäidiksi, eronnut pitkään kestäneestä parisuhteesta sekä hankkinut ensimmäisen oman asuntoni. Asun nyt Kalliossa, johon en asuinpaikkana voisi olla tyytyväisempi. Tänne halusin ja tänne päädyin. Kotini on pieni ja täällä on kaikki mitä tarvitsen.

Olen valintojeni myötä ottanut hypyn tuntemattomaan voimatta olla varma lopputuloksesta. Matkalla olen saanut kannustusta ja tukea läheisiltäni sekä myös vierailta ihmisiltä. Vaikka olosuhteet ovatkin muuttuneet, minulle tärkeät ihmiset ovat edelleen aidosti elämässäni mukana. Siitä heille suuri kiitos.

M…

Harmaakiven pientilalla kaikki hyvin

Elämä Harmaakiven pientilalla sujuu lokoisasti. Eron jälkeen tämä on ensimmäinen kesäni, kun vietän täällä aikaa yksinäni. Kuitenkin - vaikka olen yksin, en ole yksinäinen. On oma taitonsa kyetä olemaan itsensä kanssa kaikessa rauhassa. Toki toivotan lämpimästi tervetulleeksi lapseni ja ystäväni tänne. Ja pidänhän minä tietty päivittäin yhteyttä muihin ihmisiin Suomessa ja ulkomailla hyödyntäen puhelinta ja nettiä.

Nautin olemisestani. Teen asioita, joista nautin. Tai sitten olen tekemättä mitään, jos se tuntuu sopivammalta.  Tänä kesänä olen viettänyt aikaa veden äärellä, elokuvia katsoen sekä musiikki kuunnellen enemmän kuin vuosikymmeniin.

En muistanutkaan, miten ihanaa on olla tuntikausia laiturilla kylpien auringon lämmössä sekä kelluskellen vedessä ja kuunnellen virtaavan veden ääntä. Myös monen tunnin saunomissessiot ovat lähteneet ihan uuteen nousukurssiin.

Kesämökki on siitä kiva paikka, että täällä ei ole pakko tehdä mitään. Voi mennä fiiliksen mukaan päivä kerrallaan. Jos h…

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Juokseminen on ollut minulla tauolla liian pitkään. Malagan reissulla kävin muutaman kerran kokeilemassa hölkkää. Oli ihanaa jälleen huomata, että se vaan niin on mun juttu. Aamulenkillä voi kulkea omassa rauhassaan ihaillen auringonnousua. 


Palattuani Suomeen sovin ystäväni kanssa, että heinäkuussa teemme yhdessä kuuden kilometrin lenkin. Nyt on siis vähän reilun kuukauden verran aikaa treenata juoksua. Kokemuksesta tiedän, että aloitus voi olla raskasta. Viikon parin kuluttua homma alkaa jälleen toimia. Tänään eka lenkki. Ja joo, ei ihan kevyttä, mutta niin ihanaa. Täällä Helsingissä on hyviä reittejä, jotka ovat myös visuaalisesti viehättäviä. 

Ihanaa lauantaita 😁

t. Mari