Lomaluovuutta toisella lomaviikolla

Kesäloman toisella viikolla on päässyt vähitellen lomafiilikseen. Aika mukavaa huomata, miten ajatuksen alkavat löytää uusia reittejä tässä lorvailun fiiliksissä. Ei sillä, etteikö luovuutta olisi arkenakin, mutta nyt huomaan selvästi, että alan suunnitella uusia juttuja.
 
Arki-iltoina tutkimuksen aineiston analyysin tekeminen on ollut itselläni aika jähmeää. Tunnin parin aika illassa ei oikein omalla kohdallani riitä. Ja sitten, kun edellisestä kerrasta on kulunut jo jonkin aikaa, on aloittaminen aina työläämpää. Siihen se sitten onkin analyysin työstäminen stopannut. Onneksi olen kuitenkin saanut valmiiksi jo osan opintojen yhteisistä kursseista yhden artikkelin lisäksi. Ja nyt, kun sain yhdet toiset, työhön liittyvät opinnot vietyä loppuun, on enemmän aikaa keskittyä työn ohella nykyisiin opintoihin. Tavoitteena on saada toinen artsu jonkinlaiseen kuosiin vielä syksyn aikana... ehkä. Ainakin nyt on ollut tosi mukavaa tehdä jälleen analyysia. Sekin on jännä juttu. Yhdessä hetkessä tuntuu, ettei tämä nyt millään ala pelittää, ja sitten jo seuraavassa hetkessä huomaa löytäneensä asiaan uudenlaisen ratkaisun. Aika kiva fiilis.

Mökillä vanha ovi
uuteen käyttöön.
 
 
Käytännön ratkaisujen luominen on yksi tällä viikolla mielessä herännyt juttu. Aloin miettiä, millaisen sängynpäädyn sitä väsäisi. Aiemmin hankittu sängynpääty on jossakin aika monista muutoista tullut viskattua menemään, ja sen jälkeen ollaankin sitten oltu ilman sängynpäätyä. No, kyllähän sitä hyvin on ilman päätyäkin nukuttu, mutta nyt olisi toive saada uusi sängynpääty. Oikein eivät innosta nuo kauppojen valmisversiot. Samanoloisia kaikki. Ja netistä katsottavat itsetehdyt sängynpäädyt ovat myös aikalailla samanoloisia: pääosin niissä on hyödynnetty vanhaa lankkua ja lavoja ehkä maalilla käsiteltyinä. No, eihän niissäkään mitään vikaa ole. Kuitenkin vaan tekisi nyt mieli kehittää jotakin ihan omaa. Mutta antaa asian hautua mielessä, niin ehkä sieltä vielä jotakin kehittyy. Voipi olla, että päädyn hankkimaan vaneria, jonka käsittelen harmaalla vahalla tai maalilla. Ihan kovin suurta talon rakenteisiin liitettävää ratkaisua ei nyt kannata tehdä, kun ajatuksena on uudistaa makuuhuone jossakin kohtaa.

 
Pihan muokkausta.
 
Toinen käytännön ratkaisuja kaipaava asia on uusittu pihamme. Nyt on nurtsi alkanut mukavasti vihertää ja koirien vuoksi tarvittava aita on asetettu takaisin paikalleen. Nyt pitäisi tehdä vielä hienosäätöä perennojen ja kivetysten kanssa. On muuten aika jännää, miten ei vieläkään meinaa aina muistaa, että "ai niin, meillähän on nyt tosiaan piha uusittu". Meillä meni noin 10 vuotta tässä asiaa suunnitellessa. Ja ihmisen mielessä se on aika pitkä aika, joten uusien ajattelumallien rakentaminen vienee sekin oman aikansa. Ja toisaalta, onko pahitteeksi innostua aina yhtä paljon, kun aamulla katsoo ikkunasta pihalle.


Eelis matkalla mökille.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Musta