Siirry pääsisältöön

Unelmille tilaa


Elämässä eivät asiat aina mene ennalta oletetun käsikirjoituksen mukaan. Toisinaan elämä näyttää myös säröisen puolensa. Ihmiset, jotka ovat vaikeitakin elämäntilanteita käyneet läpi, ovat sanoneet että tuolloinkin auttaa jaksamaan oma tai läheisen ylläpitämä toivo tulevasta.
 
  Sanotaan, että ihmisellä pitää olla unelmia, jotta ne voisivat toteutua. Unelmien kautta voi hahmottaa, mikä on tärkeää ja tavoiteltavaa elämässä. Ja... jonain päivänä unelma voi toteutuakin... 
 
 
 
 Voiko ihminen sitten vaikuttaa omaan onnellisuuteensa? Toivon, että näin on. Harjoitella sitä ainakin voi. Harjoittelun voi aloittaa juuri nyt - ei huomenna tai sitten joskus. Kokeillaan päivä kerrallaan.
Otetaan itselle sopivasti aikaa ja tilaa hengittää sekä antaa ajatusten levähtää. Ainakin itse olen huomannut sen toimivan. Jos koko ajan menee kuin viimeistä päivää, voi olla vaikeaa saada tunnetta siitä, että voisi jotenkin vaikuttaa oman elämänsä kulkuun. Tällöin toivottomuus tulevasta voi iskeä. Itselleni tunnin lenkki ennen työpäivän alkua tai hetki oman mielimusiikin pauloissa toimii. Myös hetki läheisen ihmisen kanssa toimii. Rauhoittumisen tapoja on varmasti yhtä paljon kuin on ihmisiäkin.Annetaan siis Unelmille tilaa ja nautitaan elämästä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Istun Kalliossa pienessä yksiössäni kirjoituslipaston äärellä  kellon huidellessa jo puolta yötä. Mietin, miten elämä voikin olla hyvää. Olen ollut onnekas, sillä minulla on elämässäni paljon hyvää. Minulla on lapset ja lapsenlapsi sekä ihania ystäviä. Saan tehdä työtä, jonka koen omakseni, antoisaksi sekä tärkeäksi. Olen terve. Elämästäni löytyy monia nautintoa tuottavia juttuja. 

Kulunut vuosi on ollut monia käänteitä sisältävä. Olen tullut isoäidiksi, eronnut pitkään kestäneestä parisuhteesta sekä hankkinut ensimmäisen oman asuntoni. Asun nyt Kalliossa, johon en asuinpaikkana voisi olla tyytyväisempi. Tänne halusin ja tänne päädyin. Kotini on pieni ja täällä on kaikki mitä tarvitsen.

Olen valintojeni myötä ottanut hypyn tuntemattomaan voimatta olla varma lopputuloksesta. Matkalla olen saanut kannustusta ja tukea läheisiltäni sekä myös vierailta ihmisiltä. Vaikka olosuhteet ovatkin muuttuneet, minulle tärkeät ihmiset ovat edelleen aidosti elämässäni mukana. Siitä heille suuri kiitos.

M…

Harmaakiven pientilalla kaikki hyvin

Elämä Harmaakiven pientilalla sujuu lokoisasti. Eron jälkeen tämä on ensimmäinen kesäni, kun vietän täällä aikaa yksinäni. Kuitenkin - vaikka olen yksin, en ole yksinäinen. On oma taitonsa kyetä olemaan itsensä kanssa kaikessa rauhassa. Toki toivotan lämpimästi tervetulleeksi lapseni ja ystäväni tänne. Ja pidänhän minä tietty päivittäin yhteyttä muihin ihmisiin Suomessa ja ulkomailla hyödyntäen puhelinta ja nettiä.

Nautin olemisestani. Teen asioita, joista nautin. Tai sitten olen tekemättä mitään, jos se tuntuu sopivammalta.  Tänä kesänä olen viettänyt aikaa veden äärellä, elokuvia katsoen sekä musiikki kuunnellen enemmän kuin vuosikymmeniin.

En muistanutkaan, miten ihanaa on olla tuntikausia laiturilla kylpien auringon lämmössä sekä kelluskellen vedessä ja kuunnellen virtaavan veden ääntä. Myös monen tunnin saunomissessiot ovat lähteneet ihan uuteen nousukurssiin.

Kesämökki on siitä kiva paikka, että täällä ei ole pakko tehdä mitään. Voi mennä fiiliksen mukaan päivä kerrallaan. Jos h…

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Juokseminen on ollut minulla tauolla liian pitkään. Malagan reissulla kävin muutaman kerran kokeilemassa hölkkää. Oli ihanaa jälleen huomata, että se vaan niin on mun juttu. Aamulenkillä voi kulkea omassa rauhassaan ihaillen auringonnousua. 


Palattuani Suomeen sovin ystäväni kanssa, että heinäkuussa teemme yhdessä kuuden kilometrin lenkin. Nyt on siis vähän reilun kuukauden verran aikaa treenata juoksua. Kokemuksesta tiedän, että aloitus voi olla raskasta. Viikon parin kuluttua homma alkaa jälleen toimia. Tänään eka lenkki. Ja joo, ei ihan kevyttä, mutta niin ihanaa. Täällä Helsingissä on hyviä reittejä, jotka ovat myös visuaalisesti viehättäviä. 

Ihanaa lauantaita 😁

t. Mari