Rakkaat läheiset elämän helmiä
Isoäitini Laine syntyi vuonna 1910. Mummuni oli eläessään elämäni tärkeimpiä ihmisiä, ja vielä nytkin hänen jo mentyään ikiuneen voin muistella häntä lämmöllä. Mummuni oli elämänviisautta täynnä. Hän  toi turvallisuutta ja lämpöä elämääni ja myös lastenlastenlastensa elämään.
Mielestäni elämän rikkautta on se, että lähellä on ihmisiä, joille voi ainakin yrittää olla hyvä ja joilta saa myös itse hyvyyttä. Tämä on aito asia, jota ei voi rahalla ostaa. Rakkaat läheiset ovatkin mielestäni elämän helmiä. Rakas läheinen - sukulainen tai ystävä - on aidosti läsnä. Näin, kun itselle alkaa ikää kertyä, huomaan läheisyyden merkityksen ymmärtämisen vahvistuvan.

Aikamme täällä on rajallinen. On kummallista, miten yhtenä päivänä olemme yhdessä, ja hetken päästä tämä yhteinen matka on katkennut. Toinen on poissa. Ihmisen elämä on hauras, ja jatkuvuus ohuessa. Voin lohduttautua ajatuksella, että vielä joskus matka jatkuu yhdessä ikiunessa sitten, kun sen aika koittaa.

Aikanaan sain mummulta lahjaksi vihkosen, johon oli kerätty hänelle osoitettuja ystävien tervehdyksiä. Olen säilyttänyt tätä vihkosta tarkasti varjellen. Näiden tekstien lukeminen herättää aina itsessäni herkkyyttä miettiessäni, miten mummuni on ollut näitä kirjoitettaessa vielä nuori ja elämä edessä. Matka elämän varrella toi varmasti mukanaan monia iloja ja suruja. Ehkä juuri näistä syntyi mummuni lämpö ja kyky ymmärtää läheistä. Kiitos mummu kaikesta.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Harmaakiven pientilalla kaikki hyvin

Kuuden kilsan treeni alkakoon