Uusia koordinaatteja määrittämässä

Joulu on oiva aika rauhoittua ja miettiä elämänkulkua. Elämässä on paljon asioita, joista on innostunut, ja toisinaan näiden kaikkien asioiden yhdistäminen tuntuu vaikealta - jopa mahdottomaltakin. Tällöin on aika tehdä valintoja, ja määrittää niiden kautta elämän suuntaa uudelleen. Jotkut asiat sijoittuvat usein tällöin - ainakin hetkellisesti - toisten asioiden edelle.

Uskon, että itse kukin etsii elämässään onnellisuutta. Mitä se sitten eri ihmisille merkitseekin, on varmasti hyvin yksilöllistä. Paljon kuulee puhuttavan oravanpyörässä pyörimisestä, jossa olemiseen voi yksilö itse sotkeutua nopeastikin. Oravanpyörä saa arjen kuulostamaan negatiivisilta ja sellaiselta, jossa yksilö ei itse voi tilanteeseensa vaikuttaa. Joulun aika ja loma-ajat ylipäänsä tarjoavat tilaisuuden oman elämän tarkasteluun ja eri vaihtoehtojen punnitsemiseen.

Kävin joulun aikaan aiheesta keskustelua muutaman ystäväni kanssa. Vaikka koenkin perusarkeni mielekkäänä, en voi olla päästämättä mieleeni ajatusta, voisiko perusarki jossakin kohtaa olla jotain muutakin kuin mitä se nyt on. Kieltämättä minua houkuttaa ajatus lähteä muuttamaan perusarjen kulkua esimerkiksi lähtemällä Suomen maankamaralta johonkin toiseen maahan joksikin aikaa. Ihan vielä se ei ole mahdollista, mutta parin vuoden päästä kylläkin. Joku voisi sanoa tähän, että miksi ei ole mahdollista. Ajattelen niin, että koska omilla valinnoillani on merkitystä oman elämäni lisäksi myös läheisteni elämään, nämä muutokset tulee tehdä oikeaan aikaan. Ja vielä ei ole kaikille mahdollisille muutoksille sopiva aika. Herkuttelen kuitenkin jo nyt pyörittämällä mielessäni ajatusta erilaisesta arjen kulusta katselemalla asuntoja maapallon toiselta puolen, jossa asumis- ja muut elämiseen liittyvät kulut ovat todella pienet, ja jotka voisi hyvin saada katetuksi oman asunnon vuokratuloilla. Varmasti tuolla muuallakin on elämisessä omat varjopuolensa, mutta juuri nyt en anna sen mieltäni vaivata. Nautiskelen ajatuksella, jossa istun majan pihassa vuorien tai ehkä peltojen  keskellä, ja voin käyttää kaiken aikani juuri siihen, mihin milloinkin haluan. Se voi olla rannalla makoilua oman elämänystävän ja lasten kanssa, oman tutkimuksen tekemistä, juoksua, valokuvausta tai jotakin muuta. Kun on mieli avoin, löytyy varmasti monia uusiakin asioita ja mahdollisuuksia, joista on vielä tässä kohtaa tietämätön. Voisi olla aika jännää kokea ne ihanat uudet jutut.

Ja vaikka paikanvaihdosta ei ainakaan vielä tule, katson kyllä voivani vaikuttaa oman arkeni kulkuun monella tapaa. Tämän teen miettimällä, mitkä ovat olennaisia asioita elämässäni juuri tässä hetkessä, ja keskityn näihin tässä kohtaa. Aikaa on reilusti, ja kaikelle tulee kyllä aikansa ja paikkansa. 

Suosittelen antamaan aikaa unelmien etsimisellä ja löytämiselle, sekä siipien kasvattamiselle. Unelmointi auttaa osaltaan löytämään oman elämän olennaiset asiat ja määrittämään sopivat koordinaatit hyvälle elämälle - onnellisuudessa elämiselle.


Kuvassa Figi ja Eelis määrittämässä oman elämänsä koordinaatteja.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Musta