Terveiset New Yorkin maratonilta

 
 


Neljän vuoden ajan odotettu matka New Yorkiin on nyt sitten tehtynä. Täytyy myöntää, että juoksutapahtuma oli aivan ainutlaatuinen suuruudessaan ja elävyydessään. Karnevaalihenkistä väkeä riitti startista maaliin, ja kanssajuoksijoita oli koko matkan ajan. Voin kyllä suositella osallistumista tähän tapahtumaan. Varmasti omalla tavallaan ainutlaatuinen kokemus.

New Yorkia voisi mielestäni kuvata vastakohtaisuuksien kaupungiksi. On valoa ja pimeyttä ääntä ja hiljaisuutta, runsautta ja niukkuutta, rakennusta ja luontoa. Vaikka meno tuntuukin kovin paljon eläväisemmältä ja syke tiheämmältä kuin täällä kodin ympäristössä, niin toisaalta ihmiset tekevät kuitenkin samoja juttua kuin täälläkin; käyvät töissä, perustavat perheen, ja kasvattavat lapsia. Eli ihmisyyden perusjuttuja eri kontekstissa. Kukin pyrkinee löytämään oman onnensa.

Tässä on muutamia kuvia reissultani.


Keskuspuisto oli loistava paikka, jossa kävimme kaverin kanssa useamman kerran. Siellä oli penkkejä, joilla istuskella ja katsella maailmanmenoa omassa rauhassa.

Juoksutapahtuman maalipaikka oli juuri täällä Keskuspuistossa. Oli melkoinen fiilis tulla maaliin ja saada mitali kaulaan.

Kuten elokuvissa, myös todellisuudessa New York näyttäytyi taksien luvattuna paikkana. Muutaman kerran tuli itsekin taksissa istuttua, ja se oli kyllä kokemus jo itsessään. Kun oltiin Ground Zeron lähistöllä, yllätti meidät kaatosade. Juostiin siis suojaan läheiseen katokseen. 


Flatiron Building oli todella vaikuttavan näköinen. Sen naapuristosta löytyi Marimekon myymälä.

Majoituimme Pennsylvania-nimisessä hotellissa. Koska siellä ei ollut mahdollisuutta aamiaiseen, hakeuduimme aamuisin aamupalalle mielenkiintoisiin paikkoihin. Aika nopeasti ruokailurytmi lähti kulkemaan siten, että aamulla nautittiin pannukakkuja, pekoni ja munia kahvin ja tuoremehun kera. Sillä pärjäsikin sitten iltaan asti, jolloin oli aika poiketa perinteisessä amerikkalaisessa ruokapaikassa, ja tehdä ruokailun ohessa päivitykset someen. Jaa mikä perinteinen paikka....

Times Squarella valomainosten määrä oli häikäisevää [kirjaimellisesti]. Yhtenä aamuna, kun mentiin tämän paikan ohi aamulenkille Keskuspuistoon, osuttiin keskelle Good Morning American aamutelevisio-ohjelman nauhoitusta.

Rakennukset ovat mielenkiintoisen näköisiä erillisinä ja myös kokonaisuutta tarkasteltuna. Tuntuu, että rakennuksia on tehty lisää vähän miten sattuu. Tämä tuo rikkautta maisemaan. Rakennusten keskeltä löytyy viherkeitaita, kuten tämä High Line, joka on tehty entisen rautatiesillan paikalle. New York osoittautui ehdottomasti paikaksi, joka on mukava ainakin kerran elämässään nähdä ja kokea, vaikka sinällään ei nyt ihan niin iso paikka ollutkaan, kuin olin kuvitellut. Paljon on paikkoja, joissa käydä.
Ja muuten, Manhattania on ihan siistiä juoda Manhattanilla, kun on ensiksi juossut Manhattanilla.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Harmaakiven pientilalla kaikki hyvin

Kuuden kilsan treeni alkakoon