Siirry pääsisältöön

Kulttuuria harrastamassa


Käytiin mökillä harrastamassa mökkeilykulttuuria. Kyllä mökillä olo vaan on  leppoisaa. Pihatöiden tekeminen, löhöily ja tynnyrisaunassa kylpeminen rentouttavat kummasti. Ostaessamme mökin muistan miettineeni, että onkohan tuostakaan saunasta mihinkään. Täytyy kuitenkin myöntää, että tuo sauna on kyllä ihan paras. Lämpiää helposti, löylyt ovat makoisat ja on vielä tilaa viilennelläkin oloaan "tuvan" puolella. Sauna lämpiää nopeasti yli 100 asteeseen, joten välillä kyllä onkin tarpeen vähän viilennellä olotilaansa.

Jätettiin kotiin tietokone. Mökillä ollut digiboksikin oli irtisanonut työsopimuksensa, joten oli kivaa, kun ei tullut someiltua, vaan sai keskittyä ihan vaan olemiseen.
  
Mökkeilyn ohella harrastetttiin toisenkinlaista kulttuuria käymällä Mäntässä Pekilossa Unien kaupunki näyttelyssä. Tänä vuonna näyttely ei kuitenkaan tarjonnut sellaista elämystä kuin aiempina vuosina. Pekilo on tilana loistava, mutta jokin näyttelyssä nyt vaan ei innostanut. Viime vuonna näyttely oli mielestäni monipuolisempi ja sisällöllisesti rikkaampi. Tässä muutama otos menneiltä vuosilta Pekilosta.

Pekilon naapurista löytyy paikka, jonka olen jo aiempinakin vuosina halunnut ikuistaa, mutta se on jäänyt tekemättä. Nyt kuitenkin tarjoutui loistava tilaisuus, joten ikuistin Voimaportin. Se on yksi paperitehtaan porteista. Tulee vaan mieleen, että jos joskus tuntee tarvitsevansa pientä voimatsemppiä, niin mitähän jos tulis tänne...


Tampereella käytiin harrastamassa ruokakulttuuria Tillikassa. Siellä on kyllä maisemat mitä upeimmat.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Istun Kalliossa pienessä yksiössäni kirjoituslipaston äärellä  kellon huidellessa jo puolta yötä. Mietin, miten elämä voikin olla hyvää. Olen ollut onnekas, sillä minulla on elämässäni paljon hyvää. Minulla on lapset ja lapsenlapsi sekä ihania ystäviä. Saan tehdä työtä, jonka koen omakseni, antoisaksi sekä tärkeäksi. Olen terve. Elämästäni löytyy monia nautintoa tuottavia juttuja. 

Kulunut vuosi on ollut monia käänteitä sisältävä. Olen tullut isoäidiksi, eronnut pitkään kestäneestä parisuhteesta sekä hankkinut ensimmäisen oman asuntoni. Asun nyt Kalliossa, johon en asuinpaikkana voisi olla tyytyväisempi. Tänne halusin ja tänne päädyin. Kotini on pieni ja täällä on kaikki mitä tarvitsen.

Olen valintojeni myötä ottanut hypyn tuntemattomaan voimatta olla varma lopputuloksesta. Matkalla olen saanut kannustusta ja tukea läheisiltäni sekä myös vierailta ihmisiltä. Vaikka olosuhteet ovatkin muuttuneet, minulle tärkeät ihmiset ovat edelleen aidosti elämässäni mukana. Siitä heille suuri kiitos.

M…

Harmaakiven pientilalla kaikki hyvin

Elämä Harmaakiven pientilalla sujuu lokoisasti. Eron jälkeen tämä on ensimmäinen kesäni, kun vietän täällä aikaa yksinäni. Kuitenkin - vaikka olen yksin, en ole yksinäinen. On oma taitonsa kyetä olemaan itsensä kanssa kaikessa rauhassa. Toki toivotan lämpimästi tervetulleeksi lapseni ja ystäväni tänne. Ja pidänhän minä tietty päivittäin yhteyttä muihin ihmisiin Suomessa ja ulkomailla hyödyntäen puhelinta ja nettiä.

Nautin olemisestani. Teen asioita, joista nautin. Tai sitten olen tekemättä mitään, jos se tuntuu sopivammalta.  Tänä kesänä olen viettänyt aikaa veden äärellä, elokuvia katsoen sekä musiikki kuunnellen enemmän kuin vuosikymmeniin.

En muistanutkaan, miten ihanaa on olla tuntikausia laiturilla kylpien auringon lämmössä sekä kelluskellen vedessä ja kuunnellen virtaavan veden ääntä. Myös monen tunnin saunomissessiot ovat lähteneet ihan uuteen nousukurssiin.

Kesämökki on siitä kiva paikka, että täällä ei ole pakko tehdä mitään. Voi mennä fiiliksen mukaan päivä kerrallaan. Jos h…

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Juokseminen on ollut minulla tauolla liian pitkään. Malagan reissulla kävin muutaman kerran kokeilemassa hölkkää. Oli ihanaa jälleen huomata, että se vaan niin on mun juttu. Aamulenkillä voi kulkea omassa rauhassaan ihaillen auringonnousua. 


Palattuani Suomeen sovin ystäväni kanssa, että heinäkuussa teemme yhdessä kuuden kilometrin lenkin. Nyt on siis vähän reilun kuukauden verran aikaa treenata juoksua. Kokemuksesta tiedän, että aloitus voi olla raskasta. Viikon parin kuluttua homma alkaa jälleen toimia. Tänään eka lenkki. Ja joo, ei ihan kevyttä, mutta niin ihanaa. Täällä Helsingissä on hyviä reittejä, jotka ovat myös visuaalisesti viehättäviä. 

Ihanaa lauantaita 😁

t. Mari