Siirry pääsisältöön

Viikonlopun letkeyttä ja kesän lämpöä

Jälleen viikonloppu. Täytyy myöntää, että nyt tulee kyllä viikonloppu oikeasti tarpeeseen. On ihanaa mukavaa päästä rauhassa tekeen ihan mitä mieleen tulee. Voi jättää tekemättä ne asiat mitkä eivät huvita juuri nyt. Ainoa harmituksen aihe on se, ettei pääse mökille. Siellä kun on keskellä perämetsää, lämmittää kornin tynnyrisaunan ja nauttii sen sairaan ihanasta tunnelmasta ja aikatauluvapaasta menosta muutenkin kaikessa hiljaisuudessa, niin se se vasta on elämää. Varmaan siinäkin voisi tulla jossakin vaiheessa kylläisyys, mutta näin viikonloppuisin ja kesäisin se on niiiiiiiin jees. Kai se on sitä paljon puhuttua vapautta arjen rutiinien vastapainona. Niin kliseeltä kuin se kuulostaakin, niin se on kyllä totta ainakin mun kohdalla. Tiedä vaikka sitä joskus sitten tulisi painuttua sinne viimeisen kerran ilman paluuta "sivistyksen pariin". Ja toisaalta voi olla, että siellä sivistys on korkeampaa ja todellisempaa kuin lähiössä kaiken ihmisvilinän seassa missä sivistyksen usein ajatellaan olevan. Ulkona on lopultakin aivan mahtava auringonpaiste ja lämpö. Tätähän ollaan odotettu. On ihanaa kääriytyä tähän lämpöön keinuun kuunnellen hyvää musiikkia ja lintujen laulua tai sitten vaan ihan hiljakseen ollen. Keittää päiväkahvit ja nauttia niistä ihan omassa rauhassa. Ihanaa on myös se, kun menee koiran kanssa metsäpolulle ja saa kaikessa rauhassa kulkea omaan tahtiin nauttien luonnon kauneudesta. Nautitaan siis näistä lepohetkistä kesän lämmössä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Istun Kalliossa pienessä yksiössäni kirjoituslipaston äärellä  kellon huidellessa jo puolta yötä. Mietin, miten elämä voikin olla hyvää. Olen ollut onnekas, sillä minulla on elämässäni paljon hyvää. Minulla on lapset ja lapsenlapsi sekä ihania ystäviä. Saan tehdä työtä, jonka koen omakseni, antoisaksi sekä tärkeäksi. Olen terve. Elämästäni löytyy monia nautintoa tuottavia juttuja. 

Kulunut vuosi on ollut monia käänteitä sisältävä. Olen tullut isoäidiksi, eronnut pitkään kestäneestä parisuhteesta sekä hankkinut ensimmäisen oman asuntoni. Asun nyt Kalliossa, johon en asuinpaikkana voisi olla tyytyväisempi. Tänne halusin ja tänne päädyin. Kotini on pieni ja täällä on kaikki mitä tarvitsen.

Olen valintojeni myötä ottanut hypyn tuntemattomaan voimatta olla varma lopputuloksesta. Matkalla olen saanut kannustusta ja tukea läheisiltäni sekä myös vierailta ihmisiltä. Vaikka olosuhteet ovatkin muuttuneet, minulle tärkeät ihmiset ovat edelleen aidosti elämässäni mukana. Siitä heille suuri kiitos.

M…

Harmaakiven pientilalla kaikki hyvin

Elämä Harmaakiven pientilalla sujuu lokoisasti. Eron jälkeen tämä on ensimmäinen kesäni, kun vietän täällä aikaa yksinäni. Kuitenkin - vaikka olen yksin, en ole yksinäinen. On oma taitonsa kyetä olemaan itsensä kanssa kaikessa rauhassa. Toki toivotan lämpimästi tervetulleeksi lapseni ja ystäväni tänne. Ja pidänhän minä tietty päivittäin yhteyttä muihin ihmisiin Suomessa ja ulkomailla hyödyntäen puhelinta ja nettiä.

Nautin olemisestani. Teen asioita, joista nautin. Tai sitten olen tekemättä mitään, jos se tuntuu sopivammalta.  Tänä kesänä olen viettänyt aikaa veden äärellä, elokuvia katsoen sekä musiikki kuunnellen enemmän kuin vuosikymmeniin.

En muistanutkaan, miten ihanaa on olla tuntikausia laiturilla kylpien auringon lämmössä sekä kelluskellen vedessä ja kuunnellen virtaavan veden ääntä. Myös monen tunnin saunomissessiot ovat lähteneet ihan uuteen nousukurssiin.

Kesämökki on siitä kiva paikka, että täällä ei ole pakko tehdä mitään. Voi mennä fiiliksen mukaan päivä kerrallaan. Jos h…

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Juokseminen on ollut minulla tauolla liian pitkään. Malagan reissulla kävin muutaman kerran kokeilemassa hölkkää. Oli ihanaa jälleen huomata, että se vaan niin on mun juttu. Aamulenkillä voi kulkea omassa rauhassaan ihaillen auringonnousua. 


Palattuani Suomeen sovin ystäväni kanssa, että heinäkuussa teemme yhdessä kuuden kilometrin lenkin. Nyt on siis vähän reilun kuukauden verran aikaa treenata juoksua. Kokemuksesta tiedän, että aloitus voi olla raskasta. Viikon parin kuluttua homma alkaa jälleen toimia. Tänään eka lenkki. Ja joo, ei ihan kevyttä, mutta niin ihanaa. Täällä Helsingissä on hyviä reittejä, jotka ovat myös visuaalisesti viehättäviä. 

Ihanaa lauantaita 😁

t. Mari