Nautintoa viikonlopun lorvimisesta

Viikonloppuisin on hyvää aikaa keskittyä kotona olemiseen. Ja tarkoitan tällä nyt oikein konkreettisesti kotona olemista - suoranaista kodin seinien sisäpuolella tapahtuvaa lorvimista. Kuinka onkaan ihanaa, kun aamulla ei tarvitse herätä herätyskellon soittoon vaan voi herätä sitten, kun itse haluaa ja luonnostaan herää. Aamuisen lehden teksteihin tulee syvennyttyä ihan eri tavoin kuin arkena. Lehden luen oheistoimintana on nautinnollista nauttia aamupalana kunnon kupillinen kahvia ja ajan kanssa valmistetut voileivät.

On toisaalta hämmästyttävää, miten paljon kotona on kaikkea mukavaa tekemistä. Arkena tulee keskityttyä ruuanlaittoon ja siihen, että lapsilla on läksyt tehtynä ja että on puhtaita vaatteita valmiina kaapissa. Viikonloppuna voi rauhassa lukea mukavaa kirjaa, katsella televisiosta kaikenpäivisiä turhia ohjelmia ja kuunnella musiikkia. Voi myös ihan olla vaan - maata sohvalla reporankana ja vaikka nukkua, jos se tuntuu sillä kohdin olennaisimmalta tekemiseltä. Joskus olen yrittänyt sitäkin, että lorvin kotona koko päivän yöpaita päällä mutta siinä olen vielä kovin noviisi. Ehkä vuosien harjoittelu voisi tuoda rutiinin tähänkin pukeutumistapaan.

Sunnuntaina on - mikäli lorvimiselta jää aikaa - mukavaa pistäytyä vaikka kirpputorilla kiertelemässä ja katselemassa ihmisiä ja kaikkea sitä tavaramäärää, joka siellä etsii uutta kotia vanhojen omistajien ollessa jo kyllästyneitä niihin. Sieltä voi löytää yksilön, joka suorastaa huutaa ostamaan itsensä juuri omaan kotiin.

Kaikenkaikkiaan viikonloput ovat oivia tilaisuuksia keskittyä lorvimiseen ja kotona yhdessä olemiseen kaiken arjen juoksun keskellä. Monesti huomaa sunnuntai-iltana, että lorviminenkin alkaa vähitellen sillä erää olla jo riittävästi toteutettua, kun vähitellen alkaa tehdä mieli lenkkipolulle.

Suosittelen siis teitä kaikkia ottamaan riittävästi aikaa lorvimiselle viikonloppuisin, kun on vapaa-aikaa. Se on hyvä tapa tankata voimia arkeen, joka sekin on useimmiten oikein innostavaa omalla tavallaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Harmaakiven pientilalla kaikki hyvin

Kuuden kilsan treeni alkakoon