Siirry pääsisältöön

Nautintoa viikonlopun lorvimisesta

Viikonloppuisin on hyvää aikaa keskittyä kotona olemiseen. Ja tarkoitan tällä nyt oikein konkreettisesti kotona olemista - suoranaista kodin seinien sisäpuolella tapahtuvaa lorvimista. Kuinka onkaan ihanaa, kun aamulla ei tarvitse herätä herätyskellon soittoon vaan voi herätä sitten, kun itse haluaa ja luonnostaan herää. Aamuisen lehden teksteihin tulee syvennyttyä ihan eri tavoin kuin arkena. Lehden luen oheistoimintana on nautinnollista nauttia aamupalana kunnon kupillinen kahvia ja ajan kanssa valmistetut voileivät.

On toisaalta hämmästyttävää, miten paljon kotona on kaikkea mukavaa tekemistä. Arkena tulee keskityttyä ruuanlaittoon ja siihen, että lapsilla on läksyt tehtynä ja että on puhtaita vaatteita valmiina kaapissa. Viikonloppuna voi rauhassa lukea mukavaa kirjaa, katsella televisiosta kaikenpäivisiä turhia ohjelmia ja kuunnella musiikkia. Voi myös ihan olla vaan - maata sohvalla reporankana ja vaikka nukkua, jos se tuntuu sillä kohdin olennaisimmalta tekemiseltä. Joskus olen yrittänyt sitäkin, että lorvin kotona koko päivän yöpaita päällä mutta siinä olen vielä kovin noviisi. Ehkä vuosien harjoittelu voisi tuoda rutiinin tähänkin pukeutumistapaan.

Sunnuntaina on - mikäli lorvimiselta jää aikaa - mukavaa pistäytyä vaikka kirpputorilla kiertelemässä ja katselemassa ihmisiä ja kaikkea sitä tavaramäärää, joka siellä etsii uutta kotia vanhojen omistajien ollessa jo kyllästyneitä niihin. Sieltä voi löytää yksilön, joka suorastaa huutaa ostamaan itsensä juuri omaan kotiin.

Kaikenkaikkiaan viikonloput ovat oivia tilaisuuksia keskittyä lorvimiseen ja kotona yhdessä olemiseen kaiken arjen juoksun keskellä. Monesti huomaa sunnuntai-iltana, että lorviminenkin alkaa vähitellen sillä erää olla jo riittävästi toteutettua, kun vähitellen alkaa tehdä mieli lenkkipolulle.

Suosittelen siis teitä kaikkia ottamaan riittävästi aikaa lorvimiselle viikonloppuisin, kun on vapaa-aikaa. Se on hyvä tapa tankata voimia arkeen, joka sekin on useimmiten oikein innostavaa omalla tavallaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämä on hyvää ja kaunista

Istun Kalliossa pienessä yksiössäni kirjoituslipaston äärellä  kellon huidellessa jo puolta yötä. Mietin, miten elämä voikin olla hyvää. Olen ollut onnekas, sillä minulla on elämässäni paljon hyvää. Minulla on lapset ja lapsenlapsi sekä ihania ystäviä. Saan tehdä työtä, jonka koen omakseni, antoisaksi sekä tärkeäksi. Olen terve. Elämästäni löytyy monia nautintoa tuottavia juttuja. 

Kulunut vuosi on ollut monia käänteitä sisältävä. Olen tullut isoäidiksi, eronnut pitkään kestäneestä parisuhteesta sekä hankkinut ensimmäisen oman asuntoni. Asun nyt Kalliossa, johon en asuinpaikkana voisi olla tyytyväisempi. Tänne halusin ja tänne päädyin. Kotini on pieni ja täällä on kaikki mitä tarvitsen.

Olen valintojeni myötä ottanut hypyn tuntemattomaan voimatta olla varma lopputuloksesta. Matkalla olen saanut kannustusta ja tukea läheisiltäni sekä myös vierailta ihmisiltä. Vaikka olosuhteet ovatkin muuttuneet, minulle tärkeät ihmiset ovat edelleen aidosti elämässäni mukana. Siitä heille suuri kiitos.

M…

Harmaakiven pientilalla kaikki hyvin

Elämä Harmaakiven pientilalla sujuu lokoisasti. Eron jälkeen tämä on ensimmäinen kesäni, kun vietän täällä aikaa yksinäni. Kuitenkin - vaikka olen yksin, en ole yksinäinen. On oma taitonsa kyetä olemaan itsensä kanssa kaikessa rauhassa. Toki toivotan lämpimästi tervetulleeksi lapseni ja ystäväni tänne. Ja pidänhän minä tietty päivittäin yhteyttä muihin ihmisiin Suomessa ja ulkomailla hyödyntäen puhelinta ja nettiä.

Nautin olemisestani. Teen asioita, joista nautin. Tai sitten olen tekemättä mitään, jos se tuntuu sopivammalta.  Tänä kesänä olen viettänyt aikaa veden äärellä, elokuvia katsoen sekä musiikki kuunnellen enemmän kuin vuosikymmeniin.

En muistanutkaan, miten ihanaa on olla tuntikausia laiturilla kylpien auringon lämmössä sekä kelluskellen vedessä ja kuunnellen virtaavan veden ääntä. Myös monen tunnin saunomissessiot ovat lähteneet ihan uuteen nousukurssiin.

Kesämökki on siitä kiva paikka, että täällä ei ole pakko tehdä mitään. Voi mennä fiiliksen mukaan päivä kerrallaan. Jos h…

Kuuden kilsan treeni alkakoon

Juokseminen on ollut minulla tauolla liian pitkään. Malagan reissulla kävin muutaman kerran kokeilemassa hölkkää. Oli ihanaa jälleen huomata, että se vaan niin on mun juttu. Aamulenkillä voi kulkea omassa rauhassaan ihaillen auringonnousua. 


Palattuani Suomeen sovin ystäväni kanssa, että heinäkuussa teemme yhdessä kuuden kilometrin lenkin. Nyt on siis vähän reilun kuukauden verran aikaa treenata juoksua. Kokemuksesta tiedän, että aloitus voi olla raskasta. Viikon parin kuluttua homma alkaa jälleen toimia. Tänään eka lenkki. Ja joo, ei ihan kevyttä, mutta niin ihanaa. Täällä Helsingissä on hyviä reittejä, jotka ovat myös visuaalisesti viehättäviä. 

Ihanaa lauantaita 😁

t. Mari